Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idő előtt: Ismerd meg az új Corsa-t!

Garázs

Idő előtt: Ismerd meg az új Corsa-t!

A bemutatóig még hetek vannak hátra, ám már most álcázás nélkül fotózták az Opel újdonságát.

Nemrégiben már beszámoltunk róla, hogy a hamarosan bemutatkozó új Opel Corsa bemutatójával kapcsolatban mire számíthatunk a Párizsi Autószalonon, most azonban a blogautomobile.fr francia oldalnak köszönhetően néhány leplezetlen fotó is nyilvánosságra került a németek kisautójáról. Az Opel egyébként nem csak az új modellek terén szolgál nekünk újdonságokkal mostanság.

0620_ujcorsa_1

A lencsevégre kapott kisautótól úgy tűnik, azt kapjuk majd, amit vártunk. Ugyan szemből nem sikerült lencsevégre kapni, az oldalról készült fotón egyértelműen látszik a mélyre került, Adamhoz hasonló hűtőrács és a látványos lámpák. Hátulról – kissé furcsa módon – a hamarosan leköszönő Astrát láthatjuk kisebb verzióban.

Az alapokat egyébként a jelenleg futó generáció némileg átdolgozott platformja adja és a gyártás helye is ugyanúgy Németország és Spanyolország lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy jelentős tömegcsökkentést hiába várunk az új generáció kapcsán – a hatékonyság fokozását inkább új motorokkal kívánja elérni az Opel.

0620_ujcorsa_2

Ami a hajtásláncokat illeti, a beszállót az új, magyar gyártású háromhengeres erőforrás adja. Az egyliteres, közvetlen befecskendezéses motor két teljesítményszinttel lesz majd elérhető. A gyengébbik 90 lóerőt, míg az erősebbik 115 lóerőt tud kipréselni magából, vagyis eléri a literenkénti 115 lóerős teljesítményt, ami nagy szó. A csúcsnyomatékuk egyébként egységesen 166 Nm lesz, mely már 1800 1/perces fordulattól elérhető. Dízelfronton a már ismert – szintén új – 1,6 literes öngyulladós lesz választható, 110 és 136 lóerős teljesítményszinteken, körülbelül 3,5 és 4,0 literes étvággyal.

Belül nagy érintőképernyő kap főszerepet, miközben az utastér személyre szabhatóságát is fokozzák az illetékesek. Egyes források szerint az árak változatlanok maradnak, miközben a minőség emelkedik. Hogy mennyire, rövidesen azt is megtudhatjuk, ugyanis 3-4 hónap múlva az autószalon hajrájában biztosan lehull majd a lepel a típusról.

0620_ujcorsa_3

Mindeközben az Opelnél nem feledkeznek meg az erőforrások folyamatos fejlesztéséről sem, aminek legújabb példája a hazánkban készülő jól ismert 1,6 literes dízel, mely az előbb már említett 110 és 136 lóerős változatok mellett egy 95 tagú ménest felvonultató szinten is elérhető lesz – elsőként a Merivához, majd későbbiekben valószínűleg az új Corsához is. Az 1,3 literes aggregátot felváltó szentgotthárdi ketyegő 280 Nm nyomatékot képes leadni egy hatfokozatú manuális váltón keresztül (ez 100 Nm növekményt tesz ki), míg az alapáras start-stop rendszerrel együtt a kis egyterűben négyliteres fogyasztást ígérnek a mérnökök.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés