Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európába készül a Tesla

Garázs

Európába készül a Tesla

Terjeszkedni kíván a cég az öreg kontinensre.

A Tesla azok után, hogy az Egyesült Államokban már igencsak ismert, nemrég megkezdte európai térhódítását is, amelynek egy nagy lépése volt a nemrég az Egyesült Királyságban esedékes ünnepi átadó, ahol az első szerencsések megkaphatták Model S járművük kulcsait. Elon Musk, a cég vezére persze nem pihen, és már készül a következő nagy dobásra.

Tesla-Model-S-4_medium

A vezető nemrég megerősítette azokat a pletykákat, melyek szerint a Tesla olyan gyárat is szeretne felhúzni Európában, ahol egészen az alapoktól készítenék az autókat. Ez persze még a jövő zenéje, ugyanis az elnök elmondása szerint az akkor lesz lehetséges, amikor elérik az évi 160.000-es eladásokat. Ettől még nagyon messze állnak, ugyanis az év első harmadában az öreg kontinensen 3.400, a tengerentúlon pedig mindössze 2.000 Model S-t sikerült értékesíteniük, ami ugyan nem rossz eredmény, de még messze áll a kívánt számtól.

Tesla-Model-S-6_medium

A Teslának már jelenleg is van egy üzeme Európában, méghozzá Hollandiában, ahol azonban mindössze az akkumulátorok beszerelésével foglalkoznak. Itt a Fremontból, nulláról épített, áthajóztatott autókat fejezik be, hogy aztán megkaphassák azokat szerencsés tulajdonosaik. Ez a Tilburgban található gyár egyébként bővülni fog, és a következő egy-két évben elkészül a Tesla új, kutatásokért és fejlesztésekért felelős központja is az Egyesült Királyságban.

A Tesla tehát öles léptekkel halad előre, amiben nagy segítséget nyújthat majd a hamarosan bemutatkozó családi crossover, a Model X is. Talán hamarosan hazánkban is eljön majd az a pillanat, amikor hivatalosan is megvásárolhatóak lesznek az elektromos autókat gyártó márka modelljei, azonban addig is nézzék meg videón, hogy az Egyesült Királyságban hogyan fogadták az első példányokat tulajdonosaik.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés