Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az Opel új feljesztése

Garázs

Itt az Opel új feljesztése

Az Opel elárulta a Corsa új generációjának fejlesztési titkait

Az októberi Párizsi Autószalonon hull majd le a lepel az Opel Corsa következő generációjáról, amely az Opel Adam külső formajegyeit kamatoztatva, három- és négyhengeres szívó és turbós motorokkal kívánja majd elnyerni a vásárlók szívét. Az Opel ügyesen adagolja az információkat róla: már a prototípust sem takargatják.

0605_corsa

A Corsa ötödik generációja az Opel törpeautójának megoldásait örökli, ám formailag a nagyobb külső természetesen új részletekkel is szolgál. Miközben a formatervre csak az októberi premier során derül fény, addig már tudjuk, hogy mit fogunk találni a lemezek alatt.

Az alapokat a jelenleg futó generáció némileg átdolgozott platformja adja és a gyártás helye is ugyanúgy Németország és Spanyolország lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy jelentős tömegcsökkentést hiába várunk az új generáció kapcsán – a hatékonyság fokozását inkább új motorokkal kívánja elérni az Opel.

Ami a hajtásláncokat illeti, a beszállót az új, magyar gyártású háromhengeres erőforrás adja. Az egyliteres, közvetlen befecskendezéses motor két teljesítményszinttel lesz majd elérhető. A gyengébbik 90 lóerőt, míg az erősebbik 115 lóerőt tud kipréselni magából, vagyis eléri a literenkénti 115 lóerős teljesítményt, ami nagy szó. A csúcsnyomatékuk egyébként egységesen 166 Nm lesz, mely már 1800/perces fordulattól elérhető.

0605_corsa2

Az új erőforráshoz egy friss fejlesztésű hatfokozatú manuális váltó is jár, mely mindössze 37 kilogrammot nyom, és a start-stop rendszerrel karöltve alapáron jár majd mindkét variánshoz. Ezekkel a tulajdonságokkal a gyáriak szerint a gyengébbik, 90 lóerős verzió hozzávetőlegesen 4,5 literes fogyasztással beéri. Ezt cserélhetjük némi felárért a szintén új fejlesztésű, Szentgotthárdon készülő, négyhengeres, 1,2 literes turbómotorra. Dízelfronton a már ismert – szintén új – 1,6 literes öngyulladós lesz választható, 110 és 136 lóerős teljesítményszinteken, körülbelül 3,5 és 4,0 literes étvággyal.

0520corsa1 A végeredmény ilyesmi is lehet

Belül nagy érintőképernyő kap főszerepet, miközben az utastér személyre szabhatóságát is fokozzák az illetékesek. Egyes források szerint az árak változatlanok maradnak, miközben a minőség emelkedik. Hogy mennyire, rövidesen azt is megtudhatjuk, ugyanis 3-4 hónap múlva az autószalon hajrájában biztosan lehull majd a lepel a típusról.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés