Connect with us

technokrata

Négy karika 150 lóerővel

Garázs

Négy karika 150 lóerővel

Itt az Audi Ultra-modellcsalád újabb tagja

Az Audi takarékosságra kihegyezett Ultra-modellcsaládját – amely az A3-sorozattal indult, de nem sokkal később az A4/A5/A6 típusokra is kiterjedt – tovább bővíti, és a négykarikás márka első ízben egy benzinmotoros négykerekűre aggasztja rá a hatékonyság szimbólumát, vagyis az Ultra típusjelet

a_audi_a3_10_medium

Rövidesen valószínűleg több modellsorozat is csatlakozni fog a benzines Ultra-kínálatba, azonban pontosan úgy, ahogy a dízelváltozatoknál, itt is az A3 indítja a sort. Megtudtuk, hogy a széria összes tagja (vagyis a 3-ajtós, az 5-ajtós Sportback, a négyajtós szedán és a kétajtós kabrió – utóbbi 2 különben a győri gyárban készül) megkapja a takarékosságra hangolt benzinmotort. Hogy miről is van szó? A konszern rendkívül fejlett, hengerlekapcsolással is büszkélkedő 1,4 literes TFSI négyhengeres turbós benzinmotorjáról, amely nem csupán takarékosabb, mint volt, de erősebb is lett, hiszen csúcsteljesítménye 140-ről 150 lóerőre ugrott, változatlanul 250 Nm-es csúcsnyomaték mellett.

0909_audi_a3_cabriolet_02_medium

Ez egyben azt is jelenti, hogy a menetteljesítmények javulása mellett örvendhetünk a kivételes takarékosságnak: a legszebb számokat a legkönnyebb háromajtós kivitel produkálja, amely 8,1 szekundumos 0-100 km/h-s sprintidő és 220 km/h-s végsebesség mellett mindössze 4,7 l/100 km-es vegyes fogyasztást ígér. A széria többi tagja is csak minimálisan teljesít rosszabbul a legolcsóbb és legkevésbé különleges kivitelnél, így nem kérdés, hogy nagyon melegen ajánlható bármelyik A3-as az átfésült, 150 lóerős 1.4 TFSI motorral, Ultra kivitelben. A kizárólag elsőkerékhajtással rendelhető modellekhez különben 6-fokozatú kézi váltó és 7-sebességes duplakuplungos S-Tronic automata egyaránt kérhető.

Forrás: autopult.huSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin