Connect with us

Elektromos autóval támadna a Renault

renault_twinz_12_medium

Garázs

Elektromos autóval támadna a Renault

Noha az elektromos autók még mindig nem értek el áttörő sikert, egyre többen fontolják meg ezt a fajta alternatívát.

Fontos átlátni, hogy a villanyautók a városi forgalomban jelentenek igazán előnyt, akkor pedig már vérbeli kisautóba csomagolva érdemes őket gyártani. Így tesz a Renault is, aki az Twingo lemezei alá épít be elektromos hajtást.

A tényt Jerome Stoll, a Renault szakembere jelentette be: hamarosan érkezik a Twingo EV. Stoll elmondta, hogy a villanyos kisautó a jelenlegi Twingo családhoz csatlakozik majd, azonban a folyamatban lévő projektről nem árulhatta el, hogy mikor ér teljesedik ki. Viszont az biztos. hogy a Renault elektromos autókkal kapcsolatos tervei meglehetősen képlékenyek még – „az emberek még nem tartanak ott, hogy úgy érzik, elektromos autót kell venniük mindennapos használatra”.

renault_twinz_12_medium

Mindez persze nem meglepő, hiszen az árak és a szokások révén még kevesen morfondíroznak egy villanyautó megvásárlásán. Ennek felelnek meg a Nissan-Renault számai is, a japán-francia konszern ugyanis mindösszesen 19.093 elektromos modellt értékesített az elmúlt esztendőben. Ez pedig még édeskevés ahhoz, hogy a korábbi előrejelzéseknek megfelelő 1,5 milliós számot elérjék 2016-ra.

Persze az elektromosok sorsát az egyre takarékosabb, hagyományos erőforrással felszerelt modellek is nehezítik, hiszen ha egy kis étvágyú dízel vagy modern, éhező benzines fenntartása egyre kevesebbe kerül, akkor a nagy változást jelentő átállás sem válik indokolttá egy vásárló számára.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő