Connect with us

technokrata

Egyre többen telekocsiznak

HomeSlide2

Garázs

Egyre többen telekocsiznak

Kényelmesebben, jobban kihasználva és még olcsóbban is közlekedhetünk

A telekocsizás immár nemcsak Európa nyugati felén népszerű, hanem Magyarországon is egyre inkább alternatívája a sokszor kényelmetlen, vagy éppen elérhetetlen tömegközlekedési megoldásoknak. A piacvezető magyar telekocsi szolgáltató, az AutoHop (korábban Zivi) felhasználóinak száma elérte a 100 ezret és töretlenül növekszik. A 2012-es alapítású cég telekocsi szolgáltatása tavaly óta már Romániában, román nyelven is elérhető és további közép¬európai terjeszkedés elébe néz.

utvonal
Magyarország 3 milliós autóállományából naponta több százezer személyautó indul útnak, amelyek többségükben öt személyesek. Mivel azonban egy autóban átlagosan csak 1,57 ember ül, így a fennmaradó helyek óriási kihasználatlan potenciált jelentenek. Az AutoHop szolgáltatása a rendelkezésünkre álló erőforrások jobb kihasználásán alapul: egyszerű online megoldást kínál az adott útvonalon közlekedő, szabad ülőhelyekkel közlekedő autósoknak és a fuvart kereső utasoknak.

A rendszer segítségével megvalósuló utak olcsóbbak, emellett sokszor kényelmesebbek és gyorsabbak is mintha az utas csak a tömegközlekedésre hagyatkozna. A sofőr számára az autó fenntartási és saját utazási költségeinek csökkenése jelent előnyt. Az AutoHop felhasználói online profiljukban számolnak be utazási élményeikről, az utasok és az autósok is publikusan értékehetik egymást, növelhetik online bizalmi indexüket.

Fontos, hogy a kényelmi, valamint anyagi előnyök és a kisebb környezeti terhelés mellett a tömegközlekedésnél informálisabb telekocsi utak új fajta társas élményt is jelentenek a felhasználóknak. A rendszer egyik rendszeres felhasználója sofőrként az elmúlt 2 évben már több mint 700 ezer forintot spórolt meg autóútjai során, ráadásul új barátokat is szerzett.

A külföldi utak majdnem a felét teszik ki az AutoHopon kiajánlott utaknak, így az átlagos úthossz 500 km. Belföldön népszerűek a Budapest és vidéki nagyvárosok közötti utak, a külföldi célpontok között pedig az ausztriai és németországi városok, főként Bécs és München. Havonta jelenleg egyébként 14-15 ezer út valósul meg a rendszerben.
Az AutoHop szolgáltatása anyagilag egyelőre nem részesül a megvalósult utakból, de a professzionálisabb kiszolgálás fenntartásáért hamarosan prémium szolgáltatások is hozzáférhetőek lesznek.

osszehas
Tíz érv a telekocsizás mellett

  1. Autósként spórolhatunk a benzin, fenntartási és parkolási költségeken.
  2. Biztos az ülőhelyünk és nem kell aggódnunk a sztrájkok miatt sem.
  3. Végre időnk lehet a múlt nyáron elkezdett könyv befejezésére.
  4. Új, érdekes emberekkel való találkozásokra ad alkalmat.
  5. Több rendszámtáblás játék az utasoknak.
  6. Sofőrrel utazhatsz mint egy miniszterelnök.
  7. Élvezhetőbb a kilátás és relaxálhatunk vagy akár aludhatunk is, amíg más vezet.
  8. Pénztárcabarát lehetőség a rég nem látott barátok és rokonok meglátogatására.
  9. Nem kell mindig a saját autónkat használni, amit a telekocsizás igénybevételével kímélhetünk.
  10. Végeredményben a több utassal közlekedő autók kevesebb autót, kevesebb dugót és környezetszennyezést jelentenek.

milyen celSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle