Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a földgázüzemű Octavia

Garázs

Jön a földgázüzemű Octavia

Földgázüzem és új motorok is kerültek az Octavia-ba.

A Škoda eddig sem panaszkodhatott a széles modellkínálattal kapcsolatban, azonban az Octavia palettája még nagyobbá növekszik. Nem csupán a G-TEC és az Octavia Laurin & Klement jelenik meg a márkakereskedőknél, jön a Superb Combi Outdoor kivitel, valamint újdonságok érkeznek a Rapid és Rapid Spaceback modellekhez.

Sokak talán legjobban a keményebb használatra szánt Octavia Scout kombit várják, azonban a terepre merészkedő verzió érkezésére még az év közepéig várni kell.

„Az új Škoda modellek kiváló fogadtatásra leltek az autóvásárlók körében, amit 2014 első negyedévi értékesítési számaink is jól mutatnak. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a technika, a formaterv és a felszereltség területén egyaránt további újdonságokkal szolgálhatunk ügyfeleink számára” – emelte ki Werner Eichhorn, a Škoda igazgatótanácsának értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

SKODA

Ugyancsak hamarosan jön a Škoda Octavia G-TEC, a gyártó első sorozatgyártású földgázüzemű Octaviája. Az autó maximális hatótávja akár az 1.330 kilométert is elérheti, motorja pedig kettős üzemű, azaz földgázzal és benzinnel egyaránt működtethető. Földgáz-üzemmódjában az újdonság 100 kilométerenként mindössze 5,4 köbméter (3,5 kg) gázzal is beéri a gyártó ígérete szerint, amihez kilométerenként csupán 97 gramm széndioxid-kibocsátása párosul.

Immáron az Octaviához is elérhetővé válik a Laurin & Klement (L&K) felszereltségi szint, amely ugyancsak először rendelhető a csehek kompaktjához. Többek között LED-es nappali menetfénnyel kiegészített bi-xenon fényszórókkal, új, 18 hüvelykes könnyűfém felnikkel, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerékkel és CANTON hangrendszerrel tömték teli a különkiadást. A nagytestvérből ismerős módon a barna színárnyalat, valamint a zongoralakkot imitáló betétek is a csúcskiadás sajátjai. Új hajtásláncként a hatfokozatú DSG duplakuplungos automatával párosított, 184 lóerős 2.0 TDI Green tec erőforrás és az összkerékhajtás kombinációja érkezik, amely 2014 augusztusában lesz elérhető a kereskedésekben.

0523_skoda_2014_010

A Škoda mindeközben a Rapid és a Rapid esetében sötétedésre aktiválódó fényszórókat és esőérzékelős ablaktörlőt is kínál. Előbbi már a hazavezető fény és az üdvözlő fény funkcióját is tartalmazza. Újdonság továbbá a Dynamic-csomagban a perforált bőrrel borított, háromküllős sportkormány.

A Superb kombi változata pedig már kalandra termett Outdoor csomaggal is rendelhető. A különleges modellváltozat robusztus műanyag védőborításokkal vált markánsabb megjelenésűvé, s első- vagy összkerékhajtással is elérhető lesz.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés