Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási szigorítást tervez a General Motors

Garázs

Óriási szigorítást tervez a General Motors

Nincs öv, nincs vezetés: Új rendszeren dolgozik a GM.

A General Motors-nál nehéz időket élnek meg mostanság – elképzelhető, hogy hatalmas visszahívásokat kell elrendelniük -, de még ebben a helyzetben is prioritást élveznek náluk a biztonsági rendszerek. Legutolsó fejlesztésüket a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatallal együttműködve alkották meg, méghozzá egy afféle biztonsági öv becsatolását biztosító rendszert.

Várható volt, hogy előbb vagy utóbb az egyik gyártó megalkotja majd ezt a berendezést, mely csak abban az esetben teszi vezethetővé az autót, amennyiben mind a sofőr, mind pedig az első utas biztonsági öve be van kapcsolva. Jennifer Ecclestone, a GM szóvivője elárulta, hogy a rendszer ugyanazt az érzékelőt használja az ülésben, amely a légzsákok bekapcsolásáért is felel. Azt is elárulta, hogy az autót be lehet majd indítani ettől függetlenül, de a vezetésre nem lesz alkalmas.

0522_gm_biztonsagiov_3

A szerkezetet 2015-től olyan modellekbe szerelik majd be a gyáriak, mint a Chevrolet Cruze, Colorado, Silverado és a GMC Sierra. Eleinte a magányszemélyek számára nem lesz elérhető az egyébként opcionálisan kínált extra, mert a konszern először céges flottáknál szeretné tesztelni annak működését. Az első időkben semmilyen felárat nem kérnek majd a rendszerért, hogy a pozitív visszajelzések esetén jövőre már szélesebb körben bevezethessék majd ezt a szolgáltatást.

A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal adatai szerint egyébként a sofőrök 87 %-a már most is minden alkalommal visel biztonsági övet, ami még mindig a leghatékonyabb módja a sérülések elkerülésének. Persze ezzel a rendszerrel kapcsolatban is sok kétely merülhet fel, például, hogy az érzékelők meghibásodása esetén nem válik-e használhatatlanná a jármű.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az Opel modellek is megkaphatják-e a berendezést, ám abban biztosak lehetünk, hogy ha beválik a GM terve, hamarosan a többi gyártó palettáján is találkozhatunk a néha rendkívül kellemetlen hangokon megszólaló biztonsági öv becsatolására figyelmeztető rendszer utódjával.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés