Connect with us

technokrata

Magyar motorokkal jön az új Opel Corsa

0520corsa1

Garázs

Magyar motorokkal jön az új Opel Corsa

Még az idén bemutatkozik az új Opel kisautó.

A legfrissebb hírek szerint az októberi Párizsi Autószalonon hull majd le a lepel az Opel Corsa következő generációjáról, amely az Opel Adam külső formajegyeit kamatoztatva, három- és négyhengeres szívó és turbós motorokkal kívánja majd elnyerni a vásárlók szívét.

A Corsa ötödik generációja az Opel törpeautójának megoldásait örökli, ám formailag a nagyobb külső természetesen új részletekkel is szolgál. Miközben a formatervre csak az októberi premier során derül fény, addig már tudjuk, hogy mit fogunk találni a lemezek alatt.

Ami a hajtásláncokat illeti, a beszállót az új, magyar gyártású háromhengeres erőforrás adja. Az egyliteres, közvetlen befecskendezéses motor két teljesítményszinttel lesz majd elérhető. A gyengébbik 90 lóerőt, míg az erősebbik 115 lóerőt tud kipréselni magából, vagyis eléri a literenkénti 115 lóerős teljesítményt, ami nagy szó. A csúcsnyomatékuk egyébként egységesen 166 Nm lesz, mely már 1800 1/perces fordulattól elérhető.

0520corsa1

Az új erőforráshoz egy friss fejlesztésű hatfokozatú manuális váltó is jár, mely mindössze 37 kilogrammot nyom, és a start-stop rendszerrel karöltve alapáron jár majd mindkét variánshoz. Ezekkel a tulajdonságokkal a gyáriak szerint a gyengébbik, 90 lóerős verzió hozzávetőlegesen 4,5 literes fogyasztással beéri. Ezt cserélhetjük némi felárért a szintén új fejlesztésű, Szentgotthárdon készülő, négyhengeres, 1,2 literes turbómotorra. Dízelfronton a már ismert – szintén új – 1,6 literes öngyulladós lesz választható, 110 és 136 lóerős teljesítményszinteken, körülbelül 3,5 és 4,0 literes étvággyal.

Belül nagy érintőképernyő kap főszerepet, miközben az utastér személyre szabhatóságát is fokozzák az illetékesek. Egyes források szerint az árak változatlanok maradnak, miközben a minőség emelkedik. Hogy mennyire, rövidesen azt is megtudhatjuk, ugyanis 3-4 hónap múlva az autószalon hajrájában biztosan lehull majd a lepel a típusról.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd