Connect with us

technokrata

Lopják a benzint az autódból? Itt a megoldás!

benzin2

Garázs

Lopják a benzint az autódból? Itt a megoldás!

Így akadályozzuk meg, hogy Suzukinkból kilopják az üzemanyagot.

Sajnos elég sok embert érint napi szinten az a probléma, hogy megtankolja autóját, de mikor később vagy másnap elindulna vele, már nincs benne üzemanyag, esetleg út közben fogy el hirtelen a benzin. Nos, ez most velem is megesett. Megtankoltam, rá két napra délután mentem volna az autóval, ám üres volt a tank a mutató szerint. Persze azonnal benéztem a gépkocsi alá és bizony arról a bizonyos gumi benzincsőről hiányzott a bilincs és nem volt rendesen a helyén. Egyből leesett, hogy valaki vagy valakik lehúzták a csövet, leszívták a benzint és visszatették, mintha semmi se történt volna. Az érintett kocsik leginkább a Suzuki Swiftek, azon belül is a 2005 előtt gyártott széria példányai.

P1020447

Nekiálltam kutakodni a neten, hogy mit lehetne tenni, létezik-e megoldás és ha igen, másoknak milyen ötletek váltak be. Sokfélét olvastam, valaki lemezdarabot hajlított rá, mások a pótkerék helyére szereltettek tankot, de utóbbi egy baleset esetén nem annyira szerencsés. Persze nekem is volt pár ötletem, többek közt az, amit a szerelő javasolt, hogy felhegeszt egy lemezt oda és nem férnek hozzá. Viszont nem szerettem volna a kocsit össze-vissza heggeszteni, ezért más megoldás kellett. Első teendő az volt, hogy elmentem a legközelebbi benzinkútra, miután visszahelyeztem rendesen a csövet. Tankoltam, de csak keveset, nem hiányzik, hogy elvigyék megint a drága üzemanyagom.

P1020450

Ezek után ellátogattam egy autósboltba, vettem fém gégecsövet, majd egy másik barkácsáruházban vásároltam egy elég erős ragasztót. Jöhetett a szerelés, amely során leszereltem a benzincsövet, körbetekertem 2-3-szor ragasztószalaggal, ráhúztam a gégecsövet, majd felhelyeztem a helyére. Nem volt könnyű visszatenni mert elég merev lett, de valamennyire mozog, pont annyira amennyire muszáj a gépkocsi mozgása miatt. Utána a gégecsövet is rögzítettem rá, majd mivel már alvázvédőztem az autót, ezt a gégecsövet is befújtam jó vastagon, ne legyen könnyű leszedni vagy valamilyen módszerrel levágni. Ez egy megoldás a sok közül, de ami a legfontosabb, ha tehetjük ne tankoljunk a gépkocsinkba sokat, például elég 100km-re elegendő üzemanyagot beletankolni, így már nem biztos, hogy nekilátnak a szerelésnek.

P1020444

A másik teendő, hogy lehetőleg olyan helyre álljunk, ahol kamera van vagy forgalmas terület, illetve Suzuki Swiftünk bal hátsó része védve legyen, ne tudjanak aláfeküdni. Többek között lehet mondjuk a falra ráállni vagy egy fához, szegélyhez, földrakáshoz. Ez mind olyan tényező, amivel megnehezítjük, illetve ellehetetlenítjük a lopást. Sajnos a Suzuki Swift gépkocsiknak ez az egyik szériahibája, hogy könnyen hozzáférhető a tank, és sokan ingyenes benzinkútnak nézik a gépkocsit. Remélem sokaknak tudtam segíteni ezzel a kis cikkel a benzinlopási harcban, bízom benne, hogy többet nem fognak hozzápiszkálni a kocsikhoz, de az ördög nem alszik, résen kell lenni. Végszóként indulás vagy tankolás előtt győződjünk meg arról, hogy nem piszkálták meg az autónkat, mert minél később vesszük észre a baj, annál több kárunk keletkezhet.

SWIFT_ISzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp