Connect with us

technokrata

Lopják a benzint az autódból? Itt a megoldás!

benzin2

Garázs

Lopják a benzint az autódból? Itt a megoldás!

Így akadályozzuk meg, hogy Suzukinkból kilopják az üzemanyagot.

Sajnos elég sok embert érint napi szinten az a probléma, hogy megtankolja autóját, de mikor később vagy másnap elindulna vele, már nincs benne üzemanyag, esetleg út közben fogy el hirtelen a benzin. Nos, ez most velem is megesett. Megtankoltam, rá két napra délután mentem volna az autóval, ám üres volt a tank a mutató szerint. Persze azonnal benéztem a gépkocsi alá és bizony arról a bizonyos gumi benzincsőről hiányzott a bilincs és nem volt rendesen a helyén. Egyből leesett, hogy valaki vagy valakik lehúzták a csövet, leszívták a benzint és visszatették, mintha semmi se történt volna. Az érintett kocsik leginkább a Suzuki Swiftek, azon belül is a 2005 előtt gyártott széria példányai.

P1020447

Nekiálltam kutakodni a neten, hogy mit lehetne tenni, létezik-e megoldás és ha igen, másoknak milyen ötletek váltak be. Sokfélét olvastam, valaki lemezdarabot hajlított rá, mások a pótkerék helyére szereltettek tankot, de utóbbi egy baleset esetén nem annyira szerencsés. Persze nekem is volt pár ötletem, többek közt az, amit a szerelő javasolt, hogy felhegeszt egy lemezt oda és nem férnek hozzá. Viszont nem szerettem volna a kocsit össze-vissza heggeszteni, ezért más megoldás kellett. Első teendő az volt, hogy elmentem a legközelebbi benzinkútra, miután visszahelyeztem rendesen a csövet. Tankoltam, de csak keveset, nem hiányzik, hogy elvigyék megint a drága üzemanyagom.

P1020450

Ezek után ellátogattam egy autósboltba, vettem fém gégecsövet, majd egy másik barkácsáruházban vásároltam egy elég erős ragasztót. Jöhetett a szerelés, amely során leszereltem a benzincsövet, körbetekertem 2-3-szor ragasztószalaggal, ráhúztam a gégecsövet, majd felhelyeztem a helyére. Nem volt könnyű visszatenni mert elég merev lett, de valamennyire mozog, pont annyira amennyire muszáj a gépkocsi mozgása miatt. Utána a gégecsövet is rögzítettem rá, majd mivel már alvázvédőztem az autót, ezt a gégecsövet is befújtam jó vastagon, ne legyen könnyű leszedni vagy valamilyen módszerrel levágni. Ez egy megoldás a sok közül, de ami a legfontosabb, ha tehetjük ne tankoljunk a gépkocsinkba sokat, például elég 100km-re elegendő üzemanyagot beletankolni, így már nem biztos, hogy nekilátnak a szerelésnek.

P1020444

A másik teendő, hogy lehetőleg olyan helyre álljunk, ahol kamera van vagy forgalmas terület, illetve Suzuki Swiftünk bal hátsó része védve legyen, ne tudjanak aláfeküdni. Többek között lehet mondjuk a falra ráállni vagy egy fához, szegélyhez, földrakáshoz. Ez mind olyan tényező, amivel megnehezítjük, illetve ellehetetlenítjük a lopást. Sajnos a Suzuki Swift gépkocsiknak ez az egyik szériahibája, hogy könnyen hozzáférhető a tank, és sokan ingyenes benzinkútnak nézik a gépkocsit. Remélem sokaknak tudtam segíteni ezzel a kis cikkel a benzinlopási harcban, bízom benne, hogy többet nem fognak hozzápiszkálni a kocsikhoz, de az ördög nem alszik, résen kell lenni. Végszóként indulás vagy tankolás előtt győződjünk meg arról, hogy nem piszkálták meg az autónkat, mert minél később vesszük észre a baj, annál több kárunk keletkezhet.

SWIFT_ISzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd