Connect with us

technokrata

Jaguar E-type újonnan?

0514_jaguar_etype_1

Garázs

Jaguar E-type újonnan?

Hat darabot készítenek az angolok.

Valószínűleg kevés az olyan veteránrajongó, aki nehezen viseli, hogy előtte már mások is használták az autóját. Ha azonban mégis lenne ilyen, akkor nekik mindenképpen kedvez a Jaguar legújabb akciója, melynek keretein belül összeraknak hat vadonatúj példányt legendás kupéjukból, az E-type-ból, ráadásul annak is Lightweight, azaz pehelysúlyú kiviteléből.

0514_jaguar_etype_1

Az 1963-ban és 1964-ben tervezett 18 példányból ugyanis akkoriban mindössze 12 látta meg a napvilágot az eredetileg versenyzésre szánt négykerekűből, ami a Ferrarikat próbálta meg leszorítani Le Mans trónjáról. Most a Jaguar Örökségi Üzletága úgy döntött, hogy felhasználja a maradék hat alvázszámot is, hogy teljes legyen a sorozat.

Természetesen a különleges példányok egy az egyben megegyeznek majd a hatvanas években elkészült típusokkal, beleértve az alumínium blokkal ellátott, 3,8 literes soros hathengeres motort és az alumínium kasznit is. A fél tucat szerencsés vásárló még a különleges – a rengeteg könnyűfémnek köszönhetően az eredetinél 114 kilogrammal könnyebb – E-type színét és belső összeállítását is maga választhatja meg.

0514_jaguar_etype_3

Az Örökségi Üzletág vezetője, Derek Weale így nyilatkozott: „az E-type egy ikonikus jármű, a Lightweight változat pedig talán a legkívánatosabb a palettáról. Az, hogy befejezzük ezt a 18 darabos szériát majd’ 50 évvel az eredeti példányok bemutatkozása után, egy olyan lehetőség, amit nem hagyhatunk ki.”

Arról, hogy a gyárból frissen kigördülő E-type Lightweight-ek mennyibe is fognak majd kerülni, egyelőre nincs információ, azonban biztosak lehetünk benne, hogy az összegtől függetlenül a gyártónak így is nehéz lesz majd kiválasztania a hat szerencsést, aki kifizetheti a valószínűleg csillagászati összeget.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd