Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a harmadik elektromos BMW

Garázs

Jön a harmadik elektromos BMW

Újabb elektromos autón dolgozik a bajor vállalat.

A BMW i szériájának sorozatgyártására rengeteget vártunk, azonban úgy tűnik ez senkinek nem vette el a kedvét, hiszen mind az i3, mind az i8 hatalmas sikereknek örvend. Úgy látszik, hogy a bajorok szeretnék meglovagolni a népszerűséget, és a következő környezetkímélő elektromos modelljüket már 2016-ben bemutathatják, méghozzá i5 néven.

bmw_i3_a (1)_medium

Egyes külföldi források szerint az autó egyértelműen az i3-ból fog kiindulni, ám saját stílust és hétköznapi hátsó ajtókat fog kapni, amik fontos szerepet játszanak majd a hátsó üléssor könnyebb hozzáféréséhez. A modell ezen kívül konzervatívabb utasteret kap majd a pletykák szerint, de egyelőre még semmi nem hivatalos. Ezekkel a tulajdonságokkal az i5 a Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive-nak állíthat közvetlenebb ellenfelet.

Mivel nagy valószínűséggel a kisebbik i modellből indulnak ki a mérnökök, szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy ahhoz hasonló, kizárólag elektromos erőforrást kap majd az i5 is. Nem lenne meglepő, ha kész anyagból dolgoznának a BMW-nél és ugyanaz a 170 lóerőt és 250 Nm nyomatékot produkáló elektromotor kerülne a paletta középső tagjába.

BMW-i8-1

A hatótávolság viszont nőhet, hiszen a nagyobb méreteknek hála, több akkumulátort is el lehet majd helyezni a négykerekűben, amikkel az akár már 322 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel. Az i3-hoz hasonlóan valószínűleg az újdonságban is elérhető lesz egy benzinmotor, amely azonban kizárólag hatótáv növelő funkciót lát el – tehát a kerekeket nem hajtja, csak az akkumulátorokat tölti.

A családias villanyos BMW 2016 végén érkezhet meg, hogy a 2017-es modellévre már teljes harckészültségben álljon a vevők rohamaira, ami szinte garantált lesz, ha a bajorok i szériájának mostani formáját nézzük.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés