Connect with us

Jön a harmadik elektromos BMW

2014-BMW-Electronaut-Edition-i3-3

Garázs

Jön a harmadik elektromos BMW

Újabb elektromos autón dolgozik a bajor vállalat.

A BMW i szériájának sorozatgyártására rengeteget vártunk, azonban úgy tűnik ez senkinek nem vette el a kedvét, hiszen mind az i3, mind az i8 hatalmas sikereknek örvend. Úgy látszik, hogy a bajorok szeretnék meglovagolni a népszerűséget, és a következő környezetkímélő elektromos modelljüket már 2016-ben bemutathatják, méghozzá i5 néven.

bmw_i3_a (1)_medium

Egyes külföldi források szerint az autó egyértelműen az i3-ból fog kiindulni, ám saját stílust és hétköznapi hátsó ajtókat fog kapni, amik fontos szerepet játszanak majd a hátsó üléssor könnyebb hozzáféréséhez. A modell ezen kívül konzervatívabb utasteret kap majd a pletykák szerint, de egyelőre még semmi nem hivatalos. Ezekkel a tulajdonságokkal az i5 a Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive-nak állíthat közvetlenebb ellenfelet.

Mivel nagy valószínűséggel a kisebbik i modellből indulnak ki a mérnökök, szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy ahhoz hasonló, kizárólag elektromos erőforrást kap majd az i5 is. Nem lenne meglepő, ha kész anyagból dolgoznának a BMW-nél és ugyanaz a 170 lóerőt és 250 Nm nyomatékot produkáló elektromotor kerülne a paletta középső tagjába.

BMW-i8-1

A hatótávolság viszont nőhet, hiszen a nagyobb méreteknek hála, több akkumulátort is el lehet majd helyezni a négykerekűben, amikkel az akár már 322 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel. Az i3-hoz hasonlóan valószínűleg az újdonságban is elérhető lesz egy benzinmotor, amely azonban kizárólag hatótáv növelő funkciót lát el – tehát a kerekeket nem hajtja, csak az akkumulátorokat tölti.

A családias villanyos BMW 2016 végén érkezhet meg, hogy a 2017-es modellévre már teljes harckészültségben álljon a vevők rohamaira, ami szinte garantált lesz, ha a bajorok i szériájának mostani formáját nézzük.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda