Connect with us

A lakosságot védi az Opel

0513_opel_4

Garázs

A lakosságot védi az Opel

Bár a frissített Opel Insignia önmagában is nagy sikereknek örvend, a német gyártó azért próbálja tovább népszerűsíteni a középkategóriás járművet. Ezúttal a németországi RETTmobil rendezvényre készítettek fel több autót is a szolgálatra.

Az Opel Special Vehicles GmbH az Insignia Country Tourert vette elő, hogy egy sürgősségi mentőautót faragjon belőle. A látványos és szép vonalakkal megáldott emelt hasmagasságú puttonyos több változáson is átment: dupla, kéken villogó LED-sort kapott az első hűtőrácsára, két figyelmeztető lámpát a hátára és élénkpiros, fényvisszaverő matricázást a fényezésre, a tetején lévő fényhídról már nem is beszélve.

Természetesen nem csak a külső kapott mentős külsőt, hiszen az Insigniát teletömték a mentősök számára fontos felszereléssel is, kezdve a gyújtást működtető egységtől, a 230 Voltos csatlakozón és az analóg, valamint digitális rádió előkészítésen át egészen a baleset adatait tároló egységig.

0513_opel_4

Nem csak a kórházi egység kapott különleges Opeleket, hiszen a tűzoltók is megkapták ugyanazt a Country Tourert, amit a mentősök, leszámítva az eltérő színt és feliratokat. Ez a jármű a parancsnoksághoz kerül, és a tetején egy jeladó található. A németek nem csak a középkategóriás modelljükhöz nyúltak hozzá a rendezvény kedvéért, hiszen a Vivaroból közútellenőrzőket, míg a Movanóból kerekesszékesek szállításának megkönnyítésére szolgáló változatot alakítottak ki.

Az Opel tehát igyekszik fenntartani az érdeklődést autói iránt, amit nem csak a vásárlók által használt négykerekűek segítségével, hanem a közigazgatási szervek járműparkjának támogatásával próbálnak elérni és ezzel szimpatikussá tenni a villámos márka modelljeit mindenki számára.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő