Connect with us

technokrata

A lakosságot védi az Opel

0513_opel_4

Garázs

A lakosságot védi az Opel

Bár a frissített Opel Insignia önmagában is nagy sikereknek örvend, a német gyártó azért próbálja tovább népszerűsíteni a középkategóriás járművet. Ezúttal a németországi RETTmobil rendezvényre készítettek fel több autót is a szolgálatra.

Az Opel Special Vehicles GmbH az Insignia Country Tourert vette elő, hogy egy sürgősségi mentőautót faragjon belőle. A látványos és szép vonalakkal megáldott emelt hasmagasságú puttonyos több változáson is átment: dupla, kéken villogó LED-sort kapott az első hűtőrácsára, két figyelmeztető lámpát a hátára és élénkpiros, fényvisszaverő matricázást a fényezésre, a tetején lévő fényhídról már nem is beszélve.

Természetesen nem csak a külső kapott mentős külsőt, hiszen az Insigniát teletömték a mentősök számára fontos felszereléssel is, kezdve a gyújtást működtető egységtől, a 230 Voltos csatlakozón és az analóg, valamint digitális rádió előkészítésen át egészen a baleset adatait tároló egységig.

0513_opel_4

Nem csak a kórházi egység kapott különleges Opeleket, hiszen a tűzoltók is megkapták ugyanazt a Country Tourert, amit a mentősök, leszámítva az eltérő színt és feliratokat. Ez a jármű a parancsnoksághoz kerül, és a tetején egy jeladó található. A németek nem csak a középkategóriás modelljükhöz nyúltak hozzá a rendezvény kedvéért, hiszen a Vivaroból közútellenőrzőket, míg a Movanóból kerekesszékesek szállításának megkönnyítésére szolgáló változatot alakítottak ki.

Az Opel tehát igyekszik fenntartani az érdeklődést autói iránt, amit nem csak a vásárlók által használt négykerekűek segítségével, hanem a közigazgatási szervek járműparkjának támogatásával próbálnak elérni és ezzel szimpatikussá tenni a villámos márka modelljeit mindenki számára.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom