Connect with us

A lakosságot védi az Opel

0513_opel_4

Garázs

A lakosságot védi az Opel

Bár a frissített Opel Insignia önmagában is nagy sikereknek örvend, a német gyártó azért próbálja tovább népszerűsíteni a középkategóriás járművet. Ezúttal a németországi RETTmobil rendezvényre készítettek fel több autót is a szolgálatra.

Az Opel Special Vehicles GmbH az Insignia Country Tourert vette elő, hogy egy sürgősségi mentőautót faragjon belőle. A látványos és szép vonalakkal megáldott emelt hasmagasságú puttonyos több változáson is átment: dupla, kéken villogó LED-sort kapott az első hűtőrácsára, két figyelmeztető lámpát a hátára és élénkpiros, fényvisszaverő matricázást a fényezésre, a tetején lévő fényhídról már nem is beszélve.

Természetesen nem csak a külső kapott mentős külsőt, hiszen az Insigniát teletömték a mentősök számára fontos felszereléssel is, kezdve a gyújtást működtető egységtől, a 230 Voltos csatlakozón és az analóg, valamint digitális rádió előkészítésen át egészen a baleset adatait tároló egységig.

0513_opel_4

Nem csak a kórházi egység kapott különleges Opeleket, hiszen a tűzoltók is megkapták ugyanazt a Country Tourert, amit a mentősök, leszámítva az eltérő színt és feliratokat. Ez a jármű a parancsnoksághoz kerül, és a tetején egy jeladó található. A németek nem csak a középkategóriás modelljükhöz nyúltak hozzá a rendezvény kedvéért, hiszen a Vivaroból közútellenőrzőket, míg a Movanóból kerekesszékesek szállításának megkönnyítésére szolgáló változatot alakítottak ki.

Az Opel tehát igyekszik fenntartani az érdeklődést autói iránt, amit nem csak a vásárlók által használt négykerekűek segítségével, hanem a közigazgatási szervek járműparkjának támogatásával próbálnak elérni és ezzel szimpatikussá tenni a villámos márka modelljeit mindenki számára.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő