Connect with us

technokrata

Jön az elektromos Volvo

v60_polestar_2_medium

Garázs

Jön az elektromos Volvo

Dízel-elektromos sportmodellel készül nagyot dobni a Polestar.

Hans Baath, a Volvo sportrészlegének tekinthető Polestar vezetője a napokban adott interjújában megerősítette: dízel és elektromos erőre hagyatkoznak majd a jövő nagyteljesítményű Volvóinak létrehozásában.

A svéd márka túraautóinak felkészítéséből híressé vált Polestar a gyártó törekvései szerint egyre nagyobb mértékben szentel figyelmet a sorozatgyártású modelleknek. Eddig ez elsősorban sportosító és erősítő kiegészítők sorában, valamint limitált példányszámú, esetleg egyszeri modellekben nyilvánult meg, ám a jelek szerint sorozatgyártású sportmodellel készülnek az illetékesek.

v60_polestar_2_medium

A legizgalmasabb Volvók következő generációjában az új Drive-E motorcsalád tagjai dolgoznak majd. Ez 320-350 lóerős kétliteres benzinmotort és 220 lóerőnél is erősebb dízelt jelenthet, amelynek erejét elektronokkal tornássza majd a Polestar a konkurensek szintjére. Az első kerekeket nyolcfokozatú automataváltón hajtó benzines és dízel erőforrásokkal ellentétben az akkumulátorokból nyert erő a hátsó kerekeket hajtja majd. Ezzel a megoldással a kis hengerűrtartalmú motorokat alsó fordulaton különösen tudnák erősíteni, miközben a sportmodellek hatékonysága is kiemelkedő lenne.

Időponttal egyelőre nem szolgált Hans Baath, de annyi biztos, hogy még jó pár évet kell várnunk a hibrid sportmodellek érkezéséig.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom