Connect with us

technokrata

Jön az elektromos Volvo

v60_polestar_2_medium

Garázs

Jön az elektromos Volvo

Dízel-elektromos sportmodellel készül nagyot dobni a Polestar.

Hans Baath, a Volvo sportrészlegének tekinthető Polestar vezetője a napokban adott interjújában megerősítette: dízel és elektromos erőre hagyatkoznak majd a jövő nagyteljesítményű Volvóinak létrehozásában.

A svéd márka túraautóinak felkészítéséből híressé vált Polestar a gyártó törekvései szerint egyre nagyobb mértékben szentel figyelmet a sorozatgyártású modelleknek. Eddig ez elsősorban sportosító és erősítő kiegészítők sorában, valamint limitált példányszámú, esetleg egyszeri modellekben nyilvánult meg, ám a jelek szerint sorozatgyártású sportmodellel készülnek az illetékesek.

v60_polestar_2_medium

A legizgalmasabb Volvók következő generációjában az új Drive-E motorcsalád tagjai dolgoznak majd. Ez 320-350 lóerős kétliteres benzinmotort és 220 lóerőnél is erősebb dízelt jelenthet, amelynek erejét elektronokkal tornássza majd a Polestar a konkurensek szintjére. Az első kerekeket nyolcfokozatú automataváltón hajtó benzines és dízel erőforrásokkal ellentétben az akkumulátorokból nyert erő a hátsó kerekeket hajtja majd. Ezzel a megoldással a kis hengerűrtartalmú motorokat alsó fordulaton különösen tudnák erősíteni, miközben a sportmodellek hatékonysága is kiemelkedő lenne.

Időponttal egyelőre nem szolgált Hans Baath, de annyi biztos, hogy még jó pár évet kell várnunk a hibrid sportmodellek érkezéséig.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd