Connect with us

technokrata

Jövőre jön az új Tesla

0213_tesla_x2_01

Garázs

Jövőre jön az új Tesla

Késik a Tesla crossovere, csak jövőre érkezik a Model X.

Bár a Tesla a Model S ötajtós felépítése igencsak népszerű a piacon, manapság van még egy ennél is felkapottabb szegmens, méghozzá az SUV-k kategóriája. A hobbiterepjárók mezőnyébe szinte már minden nagyobb autóipari szereplő belépett, de a kizárólag elektromos autókkal foglalkozó Tesla hajtásláncához még hasonlót sem tudtak eddig felmutatni. Éppen ezért várják már sokan tűkön ülve Elon Musk cégének legújabb modelljét, a Model X crossovert – egy kicsit még tovább, mint eddig ígérték.

0213_tesla_x2_01

A 2014-re ígért villanyos hobbiterepes ugyanis leghamarabb 2015 tavaszára érkezhet meg a kereskedésekbe. Erről maga Elon Musk tulajdonos nyilatkozott nemrég. Elmondása szerint a stúdiópéldányok már teljesen elkészültek, míg az első szériagyártású prototípusok az év utolsó negyedévében gördülnek majd ki az utakra.

Ez pedig – bár szó szerint nem erősítették meg – minden bizonnyal azt jelenti, hogy a Model X-et már csak a jövő évben lehet majd megvásárolni, és eleinte csak korlátozott darabszámban. Ha minden jól megy, akkor a normál kapacitással történő termelés jövő tavasszal indulhat majd be.

0213_tesla_x2_04

A Model X egyébként alapjaiban megegyezik a Model S-sel, ám a közel ötméteres és három üléssorral rendelkező óriás esetében csak két akkucsomag (60 és 85 kWh) közül választhatnak majd a vevők, és rosszabb légellenállás és nagyobb súly miatt a hatótávolság tekintetében is körülbelül 10-10%-os visszaesésről beszélhetünk. A – most már nevezhetjük így – Teslás stílusjegyek könnyedén felismerhetőek az autón, ami a nagyobb energiatárolókkal a gyáriak szerint így is 435 kilométer megtételére lesz képes, az 5 másodperc 0-100-as sprintről nem is beszélve.

A kis késés ellenére a gyáriak tudják, hogy sok minden függ az SUV fogadtatásától, hiszen az ő szavaikkal élve: „a Tesla jövője attól függ, hogy sikerül-e helyesen terveznünk és elfogadtatnunk a vevőkkel az elektromos autóink koncepcióját, különösen a Model X esetében.” Mindenesetre a Model S kedvező fogadtatását látva nem lennénk meglepve, ha gyártó crossovere még nagyobb sikereknek örvendene, hiszen például az Egyesült Államokban a hatalmas családi autók nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd