Connect with us

technokrata

Hagyományosabb formákkal és nagyobb hatótávval érkezik a következő Nissan Leaf

nissan_leaf_eu_a7_medium

Garázs

Hagyományosabb formákkal és nagyobb hatótávval érkezik a következő Nissan Leaf

Andy Palmer, a Nissan alelnöke nyilatkozott nemrégiben a konszern elektromos terveiről, amelyben kiemelten szó volt a Leaf következő generációjáról. Úgy tűnik, hogy az újdonság esetében a nagyobb tömegek megszólításán lesz a hangsúly.

Bár elektromos rekordkísérletünkön közel 270 kilométert tettünk meg egy feltöltéssel a Nissan Leaffel, hétköznapi használat során átlagosan a gyári 200 kilométeres adat is kissé optimistának tűnik hazai használatban az elektromos modellel. Így a következő generáció fejlesztéseinek középpontjában a hatótáv növelése áll majd. Andy Palmer elárulta, hogy a cél a 300 kilométer elérése, amivel már megfelelő konkurenciát lehet állítani a Toyota és a Honda által fejlesztett üzemanyagcellás járműveknek is.

nissan_leaf_eu_a7_medium

A következő Leaf továbbra is a középkategóriában, ferdehátú, ötajtós kialakítással igyekszik majd elnyerni a vásárlók tetszését, ám formailag szokványosabb külsőt kap, hogy immár ne csak az innovatív, különlegességre törekvő ügyfeleknek, hanem nagyobb tömegeknek is imponáljon.

A bemutatkozásra viszont még éveket kell várni, addig pedig más fronton is erősít a márka. Az Infiniti elektromos autója 2017 elején mutatkozik majd be. Az LE koncepció végső verziója vezeték nélküli töltési rendszerrel és a következő Leaf akkumulátor-technológiájával érkezik majd.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd