Connect with us

technokrata

Az autóiparba fektet a Nokia

here_connected_driving-640x427

Garázs

Az autóiparba fektet a Nokia

100 millió dollárt áldoznak a gépjárművek hálózatba kötésére.

Ugyan az elmúlt hónapok során leginkább a Devices & Services üzletága felvásárlása kapcsán került a hírekbe a Nokia, a finn vállalat egyéb területeken bizony továbbra is aktívan tevékenykedett. Mivel napjainkban a viselhető eszközök mellett egyértelműen az autós rendszerek képviselik a legújabb vonalat, a vállalat úgy döntött, hogy 100 millió dollárt fektet be a terület fejlesztésébe. Az Apple CarPlay által uralt kategória a Nokia Growth Partners bejelentése szerint igen nagy jövő előtt áll, így a finn gyártó kutatói most a hálózatba kötött gépjárművek fejlesztésére összpontosítanak.

here_connected_driving-640x427

Michael Halbher a HERE divízió vezetője szerint a járművek minden eddiginél több segítséget tudnának adni a vezetők számára, így azok jobban “képben lennének” az őket körülvevő világról. Rajeev Suri a finn gyártó frissen kinevezett vezetője szerint a 100 millió dollár értékű tőkealap tovább hangsúlyozza a Nokia hálózatba kötött autókba vetett hitét.

Ugyan egyelőre még nem világos, hogy milyen gyümölcse terem majd a projektnek, az már most látszik, hogy a Nokia nem fog a kispadon ülni a Google és az Apple által egyre inkább uralt piacon.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd