Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az autóiparba fektet a Nokia

Garázs

Az autóiparba fektet a Nokia

100 millió dollárt áldoznak a gépjárművek hálózatba kötésére.

Ugyan az elmúlt hónapok során leginkább a Devices & Services üzletága felvásárlása kapcsán került a hírekbe a Nokia, a finn vállalat egyéb területeken bizony továbbra is aktívan tevékenykedett. Mivel napjainkban a viselhető eszközök mellett egyértelműen az autós rendszerek képviselik a legújabb vonalat, a vállalat úgy döntött, hogy 100 millió dollárt fektet be a terület fejlesztésébe. Az Apple CarPlay által uralt kategória a Nokia Growth Partners bejelentése szerint igen nagy jövő előtt áll, így a finn gyártó kutatói most a hálózatba kötött gépjárművek fejlesztésére összpontosítanak.

here_connected_driving-640x427

Michael Halbher a HERE divízió vezetője szerint a járművek minden eddiginél több segítséget tudnának adni a vezetők számára, így azok jobban “képben lennének” az őket körülvevő világról. Rajeev Suri a finn gyártó frissen kinevezett vezetője szerint a 100 millió dollár értékű tőkealap tovább hangsúlyozza a Nokia hálózatba kötött autókba vetett hitét.

Ugyan egyelőre még nem világos, hogy milyen gyümölcse terem majd a projektnek, az már most látszik, hogy a Nokia nem fog a kispadon ülni a Google és az Apple által egyre inkább uralt piacon.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés