Connect with us

technokrata

A Lexus fél a minőség romlásától, ezért nem gyárt Kínában

lexus_ls_a6_medium

Garázs

A Lexus fél a minőség romlásától, ezért nem gyárt Kínában

Az utóbbi időben egyre több autógyártó határozza el, hogy a nagy felvevőpiacot képviselő Kínában épít gyárat, ami ráadásul alacsonyabb gyártási költséggel is kecsegtet. A Lexus azonban úgy döntött, nem költözteti a termelést Kínába, méghozzá azért, hogy semmiképp se essen csorba a márka által képviselt magas minőségen.

Olyan gyártók végeznek termelést kínai üzemekben, mint a Volkswagen, az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, a Ford vagy a General Motors – számos nagy és prémium palettával rendelkező márka telepedett már le vagy telepedik le hamarosan a Távol-Keleten, de a Lexus határozottan nemet mond erre a stratégiára. A japán gyártó egyszerűen nem a mennyiségre, hanem a minőségre ügyel, ebbe a stratégiába pedig nem passzolna bele a kínai gyártás.

lexus_ls_a6_medium

Persze ezek finom szavak, az ember akarva akaratlanul is látja mögöttük a valós indokot: a Lexus fél attól, hogy Kínában érezhetően romlana az összeszerelési minőség, pont az az attribútum, amelyet a vásárlók nagyon kedvelnek a Lexus modelljeiben. Ennek megfelelően a Lexus továbbra is japánban építi meg autóit és exportálja őket a világ minden tájára, így Kínába is, amely a márka második legnagyobb piaca az Amerikai Egyesült Államok után.

Forrás: Autó Pult

 Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd