Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lexus fél a minőség romlásától, ezért nem gyárt Kínában

Garázs

A Lexus fél a minőség romlásától, ezért nem gyárt Kínában

Az utóbbi időben egyre több autógyártó határozza el, hogy a nagy felvevőpiacot képviselő Kínában épít gyárat, ami ráadásul alacsonyabb gyártási költséggel is kecsegtet. A Lexus azonban úgy döntött, nem költözteti a termelést Kínába, méghozzá azért, hogy semmiképp se essen csorba a márka által képviselt magas minőségen.

Olyan gyártók végeznek termelést kínai üzemekben, mint a Volkswagen, az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, a Ford vagy a General Motors – számos nagy és prémium palettával rendelkező márka telepedett már le vagy telepedik le hamarosan a Távol-Keleten, de a Lexus határozottan nemet mond erre a stratégiára. A japán gyártó egyszerűen nem a mennyiségre, hanem a minőségre ügyel, ebbe a stratégiába pedig nem passzolna bele a kínai gyártás.

lexus_ls_a6_medium

Persze ezek finom szavak, az ember akarva akaratlanul is látja mögöttük a valós indokot: a Lexus fél attól, hogy Kínában érezhetően romlana az összeszerelési minőség, pont az az attribútum, amelyet a vásárlók nagyon kedvelnek a Lexus modelljeiben. Ennek megfelelően a Lexus továbbra is japánban építi meg autóit és exportálja őket a világ minden tájára, így Kínába is, amely a márka második legnagyobb piaca az Amerikai Egyesült Államok után.

Forrás: Autó Pult

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés