Connect with us

technokrata

Eco-offenzíva a VW konszerntől Kínában – 10 modell érkezik

Der neue Volkswagen e-Golf

Garázs

Eco-offenzíva a VW konszerntől Kínában – 10 modell érkezik

A Volkswagen konszern elég sokáig halogatta támadását a konnektorról tölthető hibridek és az elektromos autók piacán – főleg a névadó márka esetében -, de úgy tűnik, hogy ez idő alatt nem csak ültek a babérjaikon, hanem a háttérben komoly fejlesztésekkel készültek az offenzívára. Az egyik legnagyobb piacukon, Kínában 10 eco-modellt terveznek bemutatni a következő pár évben.

Az első konnektorról tölthető hibridet tulajdonképpen már meg is vásárolhatják a távol-keleti ország lakói, mégpedig a Porsche Panamera S E-Hybrid képében, de még ebben az évben két taggal bővül a csoport a kínálata. Az olcsóbb alternatívát nyújtó Volkswagen e-UP és e-Golf szintén elérhető lesz még 2014-ben a kereskedésekben.porsche_panamera_a15_medium

2015-re már öttagúra bővítené a hálózatról tölthető hibrid palettáját Kínában az óriáskonszern, egy újabb márka bevezetésével. Az Audi A3 e-tron és a Volkswagen Golf GTE jövőre kerülhetnek be a kínálatba. Ezeket a négykerekűket egyébként mind Németországból importálja majd a gyártó.

Der neue Volkswagen e-Golf

A következő évben a négykarikások közepes limuzinjából, az A6-ból faragnának villamos energiával is működő változatot, amit már Kínában is raknának össze, sőt egy középkategóriás limuzint is piacra dobnának hasonló technológiával. Ezeket a modelleket a konszern kínai partnereinél, a FAW Csoportnál és a SAIC Motornál gyárthatják majd. Végül 2017-ben rakhatják fel az i-re a pontot a németek, amikor luxusmárkájuk, a Bentley legújabb modellje kap majd elektromotoros támogatást.

audi_a3_etron_4_medium

A Volkswagen konszern hatalmas igyekezetét persze nem csak a környezetvédelem motiválja, hiszen a kínai kormány több mint 2 millió magyar forintnak megfelelő yuan-nal támogatja minden egyes elektromos autó megvásárlását, míg a konnektorról tölthető hibridek esetén ez az összeg közel 1,2 millió forintnak felel meg. Ezek a számok pedig igencsak ösztönzőleg hatnak a kínai vásárlók számára, amikor döntést hoznak. Ez a hatalmas támogatási kedv persze nem a véletlen műve, hiszen Kína 2020-ra 5 millió elektromos kötődésű autóval világvezető szeretne lenni ezen a téren.

mulsanne_1_medium

A Volkswagen konszern az év első három hónapjában 880.700 autót adott el csak Kínában, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Európa legnagyobb autógyártója egyébként a 3,5 milliós célt tűzte ki maga elé, miután tavaly már 3,27 millió négykerekűt sikerült eladniuk a távol-keleti országban. Ez a cél pedig a jelenlegi adatok alapján teljesíthetőnek látszik.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom