Connect with us

technokrata

Eco-offenzíva a VW konszerntől Kínában – 10 modell érkezik

Der neue Volkswagen e-Golf

Garázs

Eco-offenzíva a VW konszerntől Kínában – 10 modell érkezik

A Volkswagen konszern elég sokáig halogatta támadását a konnektorról tölthető hibridek és az elektromos autók piacán – főleg a névadó márka esetében -, de úgy tűnik, hogy ez idő alatt nem csak ültek a babérjaikon, hanem a háttérben komoly fejlesztésekkel készültek az offenzívára. Az egyik legnagyobb piacukon, Kínában 10 eco-modellt terveznek bemutatni a következő pár évben.

Az első konnektorról tölthető hibridet tulajdonképpen már meg is vásárolhatják a távol-keleti ország lakói, mégpedig a Porsche Panamera S E-Hybrid képében, de még ebben az évben két taggal bővül a csoport a kínálata. Az olcsóbb alternatívát nyújtó Volkswagen e-UP és e-Golf szintén elérhető lesz még 2014-ben a kereskedésekben.porsche_panamera_a15_medium

2015-re már öttagúra bővítené a hálózatról tölthető hibrid palettáját Kínában az óriáskonszern, egy újabb márka bevezetésével. Az Audi A3 e-tron és a Volkswagen Golf GTE jövőre kerülhetnek be a kínálatba. Ezeket a négykerekűket egyébként mind Németországból importálja majd a gyártó.

Der neue Volkswagen e-Golf

A következő évben a négykarikások közepes limuzinjából, az A6-ból faragnának villamos energiával is működő változatot, amit már Kínában is raknának össze, sőt egy középkategóriás limuzint is piacra dobnának hasonló technológiával. Ezeket a modelleket a konszern kínai partnereinél, a FAW Csoportnál és a SAIC Motornál gyárthatják majd. Végül 2017-ben rakhatják fel az i-re a pontot a németek, amikor luxusmárkájuk, a Bentley legújabb modellje kap majd elektromotoros támogatást.

audi_a3_etron_4_medium

A Volkswagen konszern hatalmas igyekezetét persze nem csak a környezetvédelem motiválja, hiszen a kínai kormány több mint 2 millió magyar forintnak megfelelő yuan-nal támogatja minden egyes elektromos autó megvásárlását, míg a konnektorról tölthető hibridek esetén ez az összeg közel 1,2 millió forintnak felel meg. Ezek a számok pedig igencsak ösztönzőleg hatnak a kínai vásárlók számára, amikor döntést hoznak. Ez a hatalmas támogatási kedv persze nem a véletlen műve, hiszen Kína 2020-ra 5 millió elektromos kötődésű autóval világvezető szeretne lenni ezen a téren.

mulsanne_1_medium

A Volkswagen konszern az év első három hónapjában 880.700 autót adott el csak Kínában, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Európa legnagyobb autógyártója egyébként a 3,5 milliós célt tűzte ki maga elé, miután tavaly már 3,27 millió négykerekűt sikerült eladniuk a távol-keleti országban. Ez a cél pedig a jelenlegi adatok alapján teljesíthetőnek látszik.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő