Connect with us

Kínai elektromos autó Daimler hátszéllel – íme a BYD Denza

0428_byd_denza_1

Garázs

Kínai elektromos autó Daimler hátszéllel – íme a BYD Denza

A legnagyobb európai gyártók már szinte mind szövetkeztek valamelyik kínai márkával, hogy a saját eladásaik mellet hasítsanak egy darabot a helyi autóipar által termelt profitból is. A Daimler például a BYD-del kötött megállapodást, aminek első gyermeke be is mutatkozott a Pekingi Autószalonon a teljes mértékben elektromos Denza személyében.

A kívülről szépnek talán nem nevezhető, de mindenképpen emészthető formát kapott villanyos jármű elöl hatalmas krómszínű hűtőráccsal büszkélkedhet, ami talán kicsit túlzásnak tűnhet. Részleteiben ugyan emlékeztet egy-egy európai gyártó modelljének a vonásaira, összességében azonban egészen egyedinek tűnik a nem túl izgalmas formaterv.

A Denza elektromotorja egyébként 117 lóerőt és 290 Nm nyomatékot teljesít, amivel 150 km/h-s tempót tud elérni. A gyáriak átlagos használat mellett közel 300 kilométeres hatótávot ígérnek, amelyet egy 47,5 kWh-s akkumulátorcsomag biztosít, amely az autó padlójában van elhelyezve.

0428_byd_denza_1

A Daimler és a BYD elmondása szerint a Denzát 18 hónapon keresztül tesztelték, és több mint 1,2 millió kilométert tettek meg vele, mire megérett a szériagyártásra. Az újdonság egyébként az első elektromos jármű, amit alávetettek a C-NCAP biztonsági tesztjeinek, amin a maximumot, azaz 5 csillagot ért el. Bár mindez a legmodernebb technológiák jelenlétére vall, egyes források szerint a Denza az előző generációs Mercedes-Benz B-osztály alapjait örökölte meg, ami egy elég régi konstrukció.

Az autó utastere is egészen minőségi benyomást kelt, persze nagy kérdés, hogy vajon élőben milyen az összeszerelés és az anyagok szintje. Egyébként két változatból választhatnak majd a jövőbeli vásárlók: a „Lifestyle” csomag bőrüléseket, 18 colos könnyűfém kerekeket és egy információs kijelzőt tartalmaz, míg az „Executive” verzió ezen felül még magasabb szintű hangrendszerrel, adaptív xenon fényszórókkal és műholdas navigációs rendszerrel is el van látva.

0428_byd_denza_2

A Kínában szeptembertől elérhető BYD Denza alapáron 13,4 millió forintért lehet majd megkapni, ami elég borsos összeg, azonban a kínai kormány támogatásával már 9 millióért is hozzá lehet jutni az autóhoz, ami még mindig nem kevés, de egy sokkal emészthetőbb összeg. Arra szinte  nullával egyenlő az esély, hogy Európában valaha is találkozzunk a kínai elektromos autóval.

Forrás: Autó Pult

 Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő