Connect with us

Hirdetés

technokrata

Háromhengeres motorral spórol az Audi A1 és A3

Garázs

Háromhengeres motorral spórol az Audi A1 és A3

A Volkswagen konszernben – ahogy a többi gyártónál is – megjelentek a háromhengeres motorok, ám a németek dízelfronton erősítenek. Noha a Volkswagenek közül már némelyik megkapta az 1,4-es turbódízelt, most az Audin sor, s a négykarikások két kisebb modelljükben tették elérhetővé a takarékos erőforrást.

Az Audi vezére, Rupert Stadler a Pekingi Autószalon forgatagában jelentette be a tényt,, miszerint az A1 és az A3 kínálata háromhengeres motorral gazdagodik. A szakember elmondta, hogy a háromhengeres motorok ezentúl már állandó részét képezik a kínálatnak, tehát a németek mindenképpen nagy bizalmat szavaztak az új dízelmotornak, nyilvánvalóan nem ok nélkül.

Persze sokan rögtön komolytalannak tartják az ingolstadtiak lépését, ám Stadler igyekszik megnyugtatni a kedélyeket: „jó érzés vezetni és meglehetősen nyomatékos is”.

audi_a1_sportback_5_medium

Arról egyelőre nem esett szó, hogy az 1.4 TDI motorral felvértezett Audik mikor lépnek piacra, azonban az már biztos, hogy első körben az A1 kapja meg a háromhengeres turbódízelt, míg valamivel később már az A3 is rendelhető lesz vele.

Az Audi még nem árult el technikai részleteket az új motorral kapcsolatban, azonban a VW Polóban 75, 90 és 105 lóerőt produkáló 1,4-es teljesítménye vélhetően marad, bár a négykarikásokban bizonyára a magasabb teljesítményszintekkel lesz elérhető. A takarékosságot megelőlegezzük az A1 és A3 1.4 TDI-nek, hiszen a Polóban a 90 lovas verzió mindösszesen 3,4 liter gázolajat majszol el 100 km-en.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés