Connect with us

technokrata

Rettegj, X6 – óriás terep-kupét mutatott be a Mercedes-Benz

mercedes_suv_4_medium

Garázs

Rettegj, X6 – óriás terep-kupét mutatott be a Mercedes-Benz

Nemrég már megírtuk, hogy a Mercedes-Benz egy számára eddig ismeretlen terepen szállna harcba a BMW-vel, hiszen a Pekingi Autószalonon bemutatott Concept Coupé SUV ugyanis a hamarosan második generációba lépő, és eddig egyedülálló X6-os szegmensébe kíván belépni.

A bemutató után részletes információkat is megosztott velünk a csillagos gyártó. A márka jelenlegi formanyelvét egyértelműen magán viselő óriási terep-kupé szemből leginkább az új GLA-ra hajaz a nagy légbeömlővel és a finoman megrajzolt első lámpatestekkel. A kupésan lefelé ívelő tetővonal és a magas far együttesét egyértelműen a BMW-től kölcsönözte a Mercedes, persze a hasonló sziluetten kívül más közös pontról nemigen beszélhetünk. Az autó hátulja teljesen új formát kapott: habár a két hátsó lámpa ismerős lehet az S-osztály Coupéból, az őket összekötő vonal a luxuskupé esetében egy krómcsíkkal, míg az SUV esetében egy világítótesttel van megoldva.

mercedes_suv_4_medium

A 4,94 méter hosszú és 204 centi széles óriás a gyáriak szerint felettébb sportosan vezethető jószág lesz, köszönhetően a Dynamic Select Control rendszernek, aminek segítségével négy különböző beállításból válogathat a sofőr, melyek minden bizonnyal befolyásolják a váltó, a kormánymű és a felfüggesztés viselkedését is. A 22 colos felniken gördülő négykerekű igencsak jó kiállással büszkélkedhet, és első ránézésre a fejtér kivételével a helykínálatra sem lehet panaszuk majd az utasoknak.

Ahogyan az összes Mercedes-Benz tanulmány, a Concept Coupé SUV is a jól ismert „Alu Beam” szürke fényezéssel van ellátva, mintegy tisztelegve az „Ezüst Nyilaknak” becézett 1930-as és 1950-es évekbeli versenyautók előtt. Az autó színéhez hasonlóan a rejtett kilincsek, a mindenféle keretet nélkülöző ablakok és a világító díszlécek is valószínűleg a tanulmány sajátjai, habár utóbbi kettőre akár már az állítólag jövőre érkező szériagyártású verzióban is számíthatunk.

mercedes_suv_5_medium

A tanulmányautót a németek 3,0 literes V6-os biturbó benzinese hajtja. A 333 lóerőt és 480 Nm nyomatékot előállító erőforráshoz a Mercedes saját fejlesztésű 9G-TRONIC PLUS kilencsebességes automataváltóját csatlakoztatták, ami a 4MATIC összkerékhajtási rendszeren keresztül mind a négy kereket hajtja.

Arra a kérdésre, hogy sorozatgyártásba küldik-e a Concept Coupé SUV-t, csak annyit mondtak a gyáriak, hogy ez a négykerekű szemlélteti, hogy hogyan is nézne ki a csillagos gyártó terep-kupéja. Ettől függetlenül természetesen biztosak lehetünk benne, hogy nemsokára a kereskedésekben is találkozhatunk az állítólag MLC névre keresztelt óriással.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák