Connect with us

technokrata

Máris frissül a Toyota GT86 – a cél a nagyobb vezetési élmény

0417_gt86_2015_01

Garázs

Máris frissül a Toyota GT86 – a cél a nagyobb vezetési élmény

Noha a Toyota GT86 nemrég rója az utakat, a japánok máris egy kisebb modellfrissítésre szánták el magukat, amely a 2015-ös modellévvel együtt érkezik majd meg.

A csomag ezúttal leginkább a vezethetőséget érinti, hiszen fejlettebb stabilitást és jobb képességeket hoztak ki a mérnökök a hátsókerékmeghajtású sportautóból.

0417_gt86_2015_01

A 2012-ben bemutatott GT86 frissítőkúrájának legfontosabb pontja a sokkal erősebb rögzítés az első felfüggesztés esetében, valamint az új hátsó lengéscsillapító. A megnövelt merevség és az áthangolt gátlók összességében sokkal határozottabb csillapítást, jobb tapadást eredményeznek, ráadásul a Toyota sokkal kifinomultabb és közlékenyebb irányíthatóságot ígér.

A gyártó elmondása szerint a csavarodási merevség is javult, illetve a kormányzás is pontosabb, közvetlenebb lett. A japánok kifejezetten azért cserélték a lengéscsillapítókat, hogy a vezetők sokkal több információt kapjanak vissza az útról, így sokkal magabiztosabban feszegethetik a határokat.

0417_gt86_2015_02

„Nincs oka, hogy abbahagyjuk a GT86 fejlesztését, csak mert már árusítjuk az autót. A GT86 a vezetési élményeiről szól és elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezt még tovább növeljük az autónk esetében. A 2015-ös modellév a GT86 fejlődésének legfrissebb állapotát nyújtja” – mondta Tetsuya Tada, vezető mérnök.

A frissítőkúra egyébként hozott magával néhány kozmetikai beavatkozást is, hiszen a műszerfal új szénszálas betétet kapott, a tetőn pedig immáron cápauszony antenna díszeleg. Utóbbi nem csupán a kinézet szempontjából jelent javulást, hanem aerodinamikailag is. Az új szériával két új szín is érkezett, amelyekkel együtt az új GT86-ot nyár közepétől lehet majd megrendelni a kereskedésekben.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom