Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos 9-3-assal fúj újra ébresztőt a Saab

Garázs

Elektromos 9-3-assal fúj újra ébresztőt a Saab

A kínai tulajdonban álló NEVS (National Electric Vehicle Sweden) részéről már a Saab megmentése is meglehetősen nagy kalandnak számít, azonban úgy tűnik, a 9-3 benzines verziójának bemutatása utána nem sokkal ismét nagy fába vágják a fejszéjüket. A svéd márkát birtokló kínai vállalat ugyanis rögtön elektromos modell bemutatásával bővítene.

Természetesen az alapokat a már meglévő autó, tehát a 9-3 adja, miközben az elektromos alkatrészek kínából érkeznek majd, ahol egyébként számos helyi gyártó foglalkozik elektromos autók építésével, tehát tapasztalt konstruktőrök szállítják majd a villamos hajtáshoz szükségek építőelemeket. A NEVS egyelőre nem mutatja meg a közönségnek az újdonságot, hiszen mindeddig összesen egyetlen példányt építettek meg, amely rögtön Kínába távozott egy nagyobb volumenű tesztelés céljából. Qingdao városa összesen 200 modellből álló flottát fog vallatóra hamarosan.

1204_saab_93

A hírek szerint egyébként külsőre sem egyezik majd meg az elektromos és a benzinnel hajtott Saab 9-3, ráadásul a villanyos verzió az alacsony súlypontot eredményező akkumulátor miatt kedvezőbb vezethetőséggel szolgálhat.

Jeleneg nagyjából 200 km-es hatótávot tud a NEVS elektromos Saabja, azonban a tömegtermelés esetében már vaskosabb tartalékokkal rendelkezik majd a 9-3 EV. A széria verziót még idén bemutatják a kínaiak, míg az árusítás kezdetét 2015-re tehetjük.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés