Connect with us

technokrata

Elektromos 9-3-assal fúj újra ébresztőt a Saab

1204_saab_93

Garázs

Elektromos 9-3-assal fúj újra ébresztőt a Saab

A kínai tulajdonban álló NEVS (National Electric Vehicle Sweden) részéről már a Saab megmentése is meglehetősen nagy kalandnak számít, azonban úgy tűnik, a 9-3 benzines verziójának bemutatása utána nem sokkal ismét nagy fába vágják a fejszéjüket. A svéd márkát birtokló kínai vállalat ugyanis rögtön elektromos modell bemutatásával bővítene.

Természetesen az alapokat a már meglévő autó, tehát a 9-3 adja, miközben az elektromos alkatrészek kínából érkeznek majd, ahol egyébként számos helyi gyártó foglalkozik elektromos autók építésével, tehát tapasztalt konstruktőrök szállítják majd a villamos hajtáshoz szükségek építőelemeket. A NEVS egyelőre nem mutatja meg a közönségnek az újdonságot, hiszen mindeddig összesen egyetlen példányt építettek meg, amely rögtön Kínába távozott egy nagyobb volumenű tesztelés céljából. Qingdao városa összesen 200 modellből álló flottát fog vallatóra hamarosan.

1204_saab_93

A hírek szerint egyébként külsőre sem egyezik majd meg az elektromos és a benzinnel hajtott Saab 9-3, ráadásul a villanyos verzió az alacsony súlypontot eredményező akkumulátor miatt kedvezőbb vezethetőséggel szolgálhat.

Jeleneg nagyjából 200 km-es hatótávot tud a NEVS elektromos Saabja, azonban a tömegtermelés esetében már vaskosabb tartalékokkal rendelkezik majd a 9-3 EV. A széria verziót még idén bemutatják a kínaiak, míg az árusítás kezdetét 2015-re tehetjük.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák