Connect with us

technokrata

A Mercedes törné meg a BMW X6 egyeduralkodását

0409_mercedes_suv_01

Garázs

A Mercedes törné meg a BMW X6 egyeduralkodását

Noha a BMW X6 talán az egyik legpökhendibb, legellenszenvesebb szellemiséget hordozó modell a piacon, mégis komoly népszerűségnek örvend, mégpedig világszerte. Mindezt persze a Mercedes-Benz sem nézheti tétlenül, s a csillagos márka egy MLC nevű, méretes kupé-SUV-vel törne borsot a bajor ellenlábas orra alá.

A stuttgartiak az áprilisi Pekingi Autószalonon mutatják be Concept Coupe SUV tanulmányt, amely egyértelműen a BMW X6 ellen száll majd ringbe. Persze már nem a jelenleg futó, hat éve piacon lévő BMW modell legyűrése a tét, hanem a bajor típus utódját szeretné befogni a Mercedes, hiszen a második generációs X6 már a szériagyártás küszöbén áll. A pekingi seregszemlén persze még csak a tanulmány mutatkozik be, azonban a hírek szerint a szériává érés nem tart sokáig, s már jövőre megkezdődhet az új Benz árusítása.

A gyártás a Mercedes amerikai gyárában, Tucaloosában folyik majd (Alabama állam), ahol az M-osztály termelése jelenleg is folyik. Az MLC esetében a németek dinamizmust és élvezetes vezethetőséget ígérnek, miközben az autó divatosabb és agresszívabb gúnyába bújik majd, mint a visszafogottnak nevezhető M-széria.

0409_mercedes_suv_01

„A tanulmány a Pekingi Autószalonon lép majd színre két hét múlva, azonban már ma meg akartuk mutatni mindenkinek. Nagy potenciált látunk a kupésított SUV-k kategóriájában a Mercedes-Benz számára” – mondta a Concept Coupe SUV kapcsán Dieter Zetsche, a stuttgartiak vezetője.

A motorok terén a Mercedes V6-os benzineseire számíthatunk, illetve természetesen hibrid verzió is készül majd az újdonságból, ahogy a V8-as és V12-es finomságokkal szerelt AMG variánsok sem maradhatnak ki a repertoárból.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek