Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajzon már láthatjuk az Audi Q4-et

Garázs

Rajzon már láthatjuk az Audi Q4-et

Premier előtti premier előtti premier – valahogy így kell elképzelni az Audi kampányhadjáratának első lépését, mellyel a hamarosan érkező Q4-et vezeti elő.

Az ingolstadti kupésított SUV tanulmány verziója a két hét múlva kezdődő Pekingi Autószalonon mutatkozik be, ám addig is hivatalos rajzokon már megcsodálhatjuk vonalait.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha egy formatervezőt elkapja a rajzolási lendület, akkor mer nagyot álmodni, és ez alól nem kivételek a Q4 skiccei sem. Ennek megfelelően még tanulmányként is sokkal visszafogottabb vonalakkal szembesülhetünk majd a valóságban, de így is bepillanthatunk abba, hogy milyen lesz az Audi kisebb méretű válasza a BMW X4-re és a Porsche Macan-ra.

0408audi_q4_1

A 4,4 méter hosszú és 1,85 méter széles tanulmány méretben a Q3 és Range Rover Evoque duórahajaz, miközben a formai elemeket már a legújabb típusok, így például a harmadik generációs TT adják. Belül négy különálló ülést találunk, amelyek száma a szériába kerülésig ötre gyarapodhat.

A motortérben a gyártó aktuális erőforrásait találjuk, így például a kétliteres, négyhengeres turbómotort, amelyet a tanulmány esetében elektromotorral erősítenek a mérnökök. Rögtön kettővel ráadásul, amelyből egyik elöl, a másik pedig hátul hajt, miközben a három erőforrás közötti egységet egy duplakuplungos automataváltó és jó pár átalakító igyekszik megteremteni. A végeredmény az összkerékhajtás megléte mellett 400 lóerő, miközben a hálózatról tölthető mivolt révén kizárólag elektromosan is tudunk közlekedni az autóval.

0408audi_q4_3

Egyelőre ennyit tudhatunk, de hamarosan megtörténik majd a végleges tanulmány leleplezése is. Onnantól körülbelül egy évet kell majd várnunk a végső példányra, amelyről már jövőre, a márciusi Genfi Autószalonon lehullhat a lepel.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés