Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyermekkori álmunk válhat valóra – KITT eladósorba került

Garázs

Gyermekkori álmunk válhat valóra – KITT eladósorba került

Fiatal korban minden ember számára van egy-egy vágyott tárgy, melyért akár a kedvenc játékautónkat is odaadtuk volna bármikor. Az autórajongók számára bizony ilyen KITT, a Knight Rider főhőse, mely David Hasselhoff irányításával megannyi életet mentett meg csodás képességeinek köszönhetően, a saját személyiségről már nem is beszélve. Jó hírünk van, KITT most eladósorba került, így bárki megkaparinthatja.

Sajnos ez a KITT nem szerepelt egyetlen epizódban sem, hiszen egy hű rajongó, Jennifer Catano építette, ugyanakkor szinte 100%-ban megegyezik a tévében szereplő példányokkal. Arról nem is beszélve, hogy miután kész lett, David Hasselhoff kapta meg, így ha a kamerák előtt nem is szerepelt, „Michael” kezei között azért megfordult a Pontiac Trans Am-ból átalakított csodajárgány.

kitt_5_medium

Bár kétlem, hogy kedves Olvasóink közül lenne, aki nem ismeri, a tisztelt kivételnek azért áruljuk el, mi is olyan különleges az átalakított sportkocsiban. A felfelé nyíló ajtók, a különleges kormánykerék, az állítható magasságú futómű és a számtalan világító kijelző mind-mind KITT sajátja. A műszerfal digitális panelekből áll, ami akkoriban még csodaszámba ment, ráadásul a teljesség kedvéért egy 4.000 hangmintát tartalmazó hangrendszer is bekerült, hogy még beszélgetni is tudjunk saját KITT-ünkkel. A sorozatban gyakran használt Turbó funkció (avagy Üldöző üzemmód) sajnálatos módon kimaradt ebből a példányból, de ez legyen a legkevesebb.

kitt_11_medium

Aki tehát mindenáron szeretné elfoglalni „Michael” helyét, az most egy teljesen valósághű átalakításon átesett Pontiacban teheti meg. Már amennyiben hajlandó megfizetni a legalább 3,35 milliós árat, ami egy ilyen kuriózumért nem is számít nagy összegnek. Nem is meglepő, hogy a Julien’s Live aukciós ház körülbelül 6,7 és 11 millió forint közötti végső összeget vár. Nézzük is meg a kedvelt sorozat bemutatófilmjét, a jól ismert zenei aláfestéssel.  Mi szívesen tudnánk a garázsunkban KITT-et, és Önök?

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés