Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még többet, még nagyobbat – 2018-ban jön az óriásterepes BMW X7

Garázs

Még többet, még nagyobbat – 2018-ban jön az óriásterepes BMW X7

Aki azt gondolná, hogy a BMW X szériája már teljesen telített, az téved, ugyanis az öttagú csapat 2018-ra tovább bővül, méghozzá felfelé, egy hétüléses óriásterepessel. Ezt a tényt pedig nem más, mint maga a gyártó erősítette meg nemrég.

Igaz, még nagyon messzinek tűnik a sorozatgyártás, de azt már közzétette a német márka, hogy az X7 néven érkező zászlóshajójuk igencsak borsos áron lesz majd kapható. Az induló összeget körülbelül 24 millió forint környékére teszik, amivel már a 7-es sorozat árkategóriájába lép majd a hatalmas SUV.

A hivatalos bejelentés az Egyesült Államokban történt meg, ahol a Dél-Karolinában található spartanburgi gyáruk húszéves fennállásának évfordulóját ünnepelte a BMW. Norbert Reithofer, az igazgatótanács elnöke pedig így fogalmazott: „a BMW X7-tel egy új, még grandiózusabb X modellen dolgozunk, melyet az egyesült államokbeli gyárunkban fogunk előállítani az egész világ számára – ezzel bizonyítva, hogy mennyire fontos számunkra az észak-amerikai térség.

bmw_x5_6_medium

Ez a hír persze egyáltalán nem meglepő, hiszen az öreg kontinensen alig találunk valódi vetélytársat a hétüléses terepesnek. Egyedül jóformán a Mercedes-Benz GL és a Range Rover jöhet szóba. Amerikában viszont még most is nagy kultusza van az óriási SUV-knek, így ott rengeteg ellenfelet találhatunk a piacon, mint a Cadillac Escalade, vagy az Infiniti QX80, a Lexus LX-ről nem is beszélve.

A BMW nem erősítette meg, hogy az X7 melyik platformot fogja használni, de nem lennénk meglepve, ha a következő generációs, 2015-ben érkező 7-es sorozat alapjaira építkezne a német gyártó. Ráadásul a márka stratégiája, mely alapján rengeteg tömegcsökkentő megoldást vetnek be – mint az alumínium és a szénszálas anyagok széleskörű használata – akár azt is jelentheti, hogy az X7 nem lesz nehezebb, mint a most futó X5.

0109_BMW_X5e (3)

A motorokról egyelőre annyit tudni, hogy lesz V6-os, V8-as és V12-es verzió is, melyekhez csatlakozik majd egy konnektorról tölthető eDrive hibrid hajtáslánc is. Ez a bejelentés egyébként csak tovább erősíti az esélyét annak, hogy a Rolls-Royce is belevág egy SUV fejlesztésébe, hiszen ahogyan a 7-es sorozat rengeteg megoldását felhasználták a Ghost fejlesztésénél, úgy ugyanez megtörténhet az X7-tel és a jövőbeli terepes Rolls-szal.

Nem csak az újdonságról esett szó a sajtótájékoztatón, hiszen a BMW bejelentette, hogy egymilliárd dolláros, azaz közel 223,4 milliárd forintos bővítés veszi kezdetét Spartanburgban, amely 2016-ig fog tartani. Ez a beruházás 8000-ről 8800-ra növeli a dolgozók és 300.000-ről 450.000-re az évente előállított autók számát, ami nem meglepő, hiszen itt gyártják az X3, az X4, az X5 és az X6 modelleket is.

A BMW tehát nem adja fel a tervét, hogy minden apró lyukat betömjön a palettáján, amit mi sem bizonyít jobban, mint az X7 bejelentése. Kíváncsian várjuk mit tudnak majd kihozni a hatalmas terepjáróból a német szakemberek.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés