Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Garázs

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az elektromos versenyautó a régi szép időket idézte fel benne. Az F1-es futamgyőztes nem csalódott az új technológiában, sőt.

A 39 éves olasz versenyző egy egész napot töltött a Spark-Renault SRT_01E volánja mögött, és pozitívan beszélt az új technológiáról. A tesztre a francia La Ferté Gaucher pályán került sor, és ez volt az első alkalom, hogy a szervezők és a mérnökök rögzítették az autó hangját is, megmutatva azt a nagyközönségnek. Trulli, aki 256 F1-es nagydíjon állt rajthoz és tagja a Formula E Driver’s Clubnak, a következőkkel írta le a tapasztalatait.

“A cockpitban olyan érzés, mintha egy rendes Forma-1-es autót vezetnél – a hang más, de még mindig hallod az elektromos motor és a váltó hangját, szóval, ami az érzéseket illeti, remek a versenyző számára”- mondta. “Talán kívülről más, de odabent nem veszed ezt észre. Eddig élveztem, mert kellemes vezetni.”

trulliformulae4

“Mivel az első napról van szó, valami másra számítottam az eddigiekhez képest, és határozottan az, de az a legfontosabb, olyan érzésekkel bír, mint egy versenyautó. 30 éve versenyzek, tizenötöt a Forma-1-ben töltöttem, így többé-kevésbé mindent láttam. Arra számítottam, olyasmire bukkanok, ami semmi máshoz sem hasonlítható, de a régi napokból ismerős érzést nyújtotta.”

A tesztautó eddig 1500 kilométert teljesített problémák nélkül, és hamarosan megkezdik a további gépek gyártását. A bajnokságban induló csapatok május közepén vehetik át az autókat a Donington Parkban található új központban.

Forrás: Tiszta Jövő 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés