Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni

Garázs

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes meglepetést fognak okozni a rajongóknak, mivel a hangjuk futurisztikus lesz, egyedi. A Formula E Holdings vezetője az egy kilós mobiltelefonok korával azonosította a technológia jelenlegi fejlettségét.

Agag elmondta, a Formula E versenyautói “futurisztikus” hanggal fognak rendelkezni, de nem kívánta összehasonlítani a Forma-1-ben bevezetett V6-os hibridmotorokkal. Megjegyezte, a hangzásvilág emlékezteti a Star Wars első részében látható podversenyre. Szerinte a rajongókat kellemes meglepetés fogja érni, és mindenki elégedett lesz – jövő héten egy videóval fogják előzetesen bemutatni a Spark-Renault  SRT_01E hangját.

“Úgy gondoljuk, a Formula E hangja nagy meglepetés lesz mindenki számára”- kezdte Agag az AFP-nek.

“A hang teljesen futurisztikus, új, más. Jövő héten felteszünk a netre egy videót az autóról annak hangjával, és szerintem eléggé sokkoló lesz az, amilyen hangot kiadnak ezek a Formula E autók… Igazából elég hangos. Sokkal inkább olyan, mint egy repülő, egy vadászgép. Vagy mint a podracerek a Star Warsban. Ilyen érzést akarunk nyújtani a rajongóknak – sokkal inkább futurisztikus jellegűt. Egyáltalán nem úgy szól, mint egy belsőégésű motor.”

FIA_Formula_E_03-2

Az első szezonban 10 futamot rendeznek, és a városok kapkodtak a versenyekért. A futamhétvége mindössze egy napból fog állni, az első helyszín Peking lesz szeptemberben. Az autók végsebessége 230 km/óra, százra kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsulnak.

“Szerintünk az esemény fel fogja nyitni az emberek szemét. Azt akarjuk, megváltoztassa a dolgok menetét az autóiparban, mivel a nagyközönségnek nem igazán van lehetősége arra, hogy akció közben láthassa ezeket az autókat”- mondta büszkén.

“Emlékszik, amikor a mobiltelefonok egy kilósak voltak?”-tette fel a kérdést. “Most ott vagyunk. Igazából úgy döntöttünk, ugorjunk. Ebben az értelemben úttörőknek érezzük magunkat. Úgy döntöttünk, kezdjük el, mielőtt a technológia készen állna. Természetesen várhattunk volna 10 évet a tökéletes megoldásra, de akkor valószínűleg valaki más csinálta volna meg”- utalt az akkumulátorokra, és arra, hogy a versenyzőknek kétszer kell autót cserélni a futamok alatt.

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés