Connect with us

technokrata

A minik forradalma – bemutatkozik az új Citroën C1

Garázs

A minik forradalma – bemutatkozik az új Citroën C1

A Peugeot épp, hogy lerántotta a leplet új mini autójáról, a Citroën az Aygo elé szúrta testvérmodelljének premierjét. A triumvirátus másik francia tagja a márka legújabb formanyelvét igyekszik megörökíteni a közös technikai alapokon.

A három- és ötajtós verzióban is érkező újdonság különleges első fényszóró megoldása a C4 Picassót idézi, de nem csak az lesz az egyetlen közös pont. A beltérben is a márka legfrissebb megoldásait találjuk, igaz, némileg egyszerűbb, olcsóbb köntösben, viszont az igényességre való törekvés azért várhatóan megmarad. Így megtaláljuk majd a 7 colos központi érintőképernyőt, de ezt képviseli a 107-esben már látott, nyitható, 80×76 centiméteres vászontető is, amely félig kabriót tud varázsolni az apróságból.

citroen_c1_1_medium

Az új Twingónak konkurenciát állító modell mindössze 3,46 méter hosszú, fordulóköre pedig ehhez mérten csekély, 9,6 méteres. A mindössze 840 kilogrammos össztömeg már önmagában kiemelkedő hatékonyságot ígér, de a gyártó ezt megfejeli a legújabb, kimondottan takarékosságra törekvő motorcsaláddal.

A márkához hűen meglehetősen gazdag lehetőségek kínálkoznak a személyre szabás terén. A különböző külső és belső fényezések, kontrasztszínek mellé többféle felnit választhatunk.

citroen_c1_5_medium

A motorpalettán egyliteres és 1,2 literes erőforrásokat találunk, amelyekhez ötfokozatú kézi, illetve robotizált váltót kínál a gyártó. Előbbi motor 68 lóerőt szorít ki magából és a márka korábbi modelljeiből szintén ismerős lehet. Utóbbi már 82 lóerőt bocsát a vezető rendelkezésére 118 Nm nyomatékkal karöltve. Annak ellenére, hogy 11 másodperces 0-100-as sprintjével még kissé fürgének is nevezhető a csúcsmodell, 4,3 l/100 km-es fogyasztása alacsony üzemeltetési költségeket ígér.

A C1-ről a nagyközönség előtt a Genfi Autószalonon hullik le a lepel. A svájci kapuk kitárására már nem kell sokat várni: a jövő héten már a helyszínről érkezünk a legfontosabb információkkal.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom