Connect with us

technokrata

A sci-fi egy nap valóssággá válhat: Mindenhol elektromos autók

Garázs

A sci-fi egy nap valóssággá válhat: Mindenhol elektromos autók

A legfrissebb pletykák szerint hamarosan egy új nagy gyártó kötelezi el magát, és hivatalosan is megerősíti, hogy egy saját elektromos autót dob piacra.

Évekkel ezelőtt még a csak a filmeken láthattuk azokat az autókat, melyek közül páran már itt „élnek” közöttünk. Az autógyártás, ha lassan is, de végül teljesen átalakul, hiszen a hibridek mellett az elektromos hajtással rendelkező járművek is egyre népszerűek.

Az emberek a hibrid autókhoz hasonlóan egy lassabb folyamatként fogadják el az elektromos autókat, de a piaci helyzet azt mutatja, hogy valóban egyre nagyobb az érdeklődés és a kereslet ezen közlekedési eszközök iránt.

Jól mutatja mindezt, hogy már a BMW is rendelkezik saját szériagyártású elektromos autóval, míg a GM például a Tesla megvásárlását tervezi. Ez egy olyan trend, ami előtt több gyártó is kénytelen lesz behódolni, hiszen a kereslet folyamatosan nő, és az új technológiák hosszú távón messze kifizetőbbek lehetnek.

BMW-i8-1

Mindeközben folynak a munkálatok az elektromos töltőállomások kiépítésén is de még sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy minden országban találjunk legalább 20, vagy 30 ilyen állomást. A fejlesztések és a kiépítések azonban jelenleg is zajlanak, ami arra ad következtetni, hogy ezen autók elterjedésének folyamata hirtelen növekedést fog mutatni. A következő 4-5 év várhatóan rendkívül át fogja szabni a piac arculatát.

Ezek az autók azonban hatékonyak, erősek és természetesen rendkívül biztonságosak is.

A legfrissebb hírek szerint egy új világhíres gyártó áll be a sorba, mely bejelenti, hogy a jövőben a kínálatai között több teljesen elektromos autó is fog szerepelni. Egyelőre nem tudni, hogy mely gyártóról van szó, de a pletykák arra utalnak, hogy más gyártók is megkezdték az ezzel kapcsolatos piaci elemzéseket, és a közeljövőben a gyártósoraik már elektromos autók készítésére is alkalmasak lesznek.

Forrás: Tiszta JövőSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin