Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olasz-amerikai fúzió: a Chrysler már teljes egészében a Fiaté

Garázs

Olasz-amerikai fúzió: a Chrysler már teljes egészében a Fiaté

Amint az már korábban várható volt, a Fiat megkaparintotta a Chrysler Group LLC fennmaradó részét.

Az olaszok már eddig is többségi tulajdonosok voltam az eredetileg amerikai márkában, azonban mára már a Chrysler teljes egészében a Fiat tulajdonát képezi.

A folyamat több mint öt éve kezdődött el, akkor még csak szövetségesség és együttműködés formájában. Az idő elteltével a Fiat már szép szeletet birtokolhatott a Chrysler tortájából, de a fennmaradó 41,4616 % megszerzéséig egészen mostanáig kellett várni – az üzlet beteljesedésével a Chrysler immár 100 %-osan a Fiat tulajdonát képezi.

1014_chrysler_200_03

Az üzletről egyik gyártó sem nyilatkozott bővebben, azonban Sergio Marchionne, a Fiat és a Chrysler vezére korábban elmondta, hogy “minden nagyobb szervezet és annak emberei számára vannak különleges pillanatok, amik majd a történelemkönyvekbe is bekerülnek. A Fiat és a Chrysler számára a VEBA közreműködésével megkötött üzlet egyértelműen egy ilyen pillanat volna.”

“Az egységes tulajdonosi szerkezet lehetővé teszi, hogy teljes mértékben elérjük célunkat, és olyan globális autógyártóvá váljunk, amely ténylegesen egyedülálló a vegyes tapasztalatoknak, perspektíváknak, tudásnak köszönhetően; egy szilárd és nyitott szervezetté, ami minden dolgozó számára kihívást és jó környezetet nyújt” – tette hozzá a szakember.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés