Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett az XC90 előfutára, a Volvo Concept XC Coupe

Garázs

Megérkezett az XC90 előfutára, a Volvo Concept XC Coupe

Új stílust hozhat a márka életébe a most leleplezett koncepción alapuló XC90.

A Volvo 2013-ban három koncepcióautó bemutatását ígérte ugyanarra a platformra; a sorozat első tagja a Concept Coupe volt, ami új, kicsit merészebb formatervével elnyerte a közönség tetszését. Most tehát a svédek már hátradőlve mutathatták be nekik a Frankfurti Autószalonon debütált tanulmány testvérét, az új XC90 előfutárának tekinthető Concept XC Coupe-t.

A Volvo extrémsportolóknak szánt koncepciója egy kétajtós kupé-crossover, melyről Thomas Ingenlath, a Volvo Car Group formatervezési alelnöke így nyilatkozott: „A Volvo Concept XC Coupé koncepcióautó tökéletes összhangban van az aktív életstílussal. Az autó képességei és az általa biztosított védelem intelligensen egyesülnek a kidolgozott külsőben. A Concept XC Coupét arra teremtették, hogy elvigyen a kalandok földjére, és biztonságban vissza is hozzon onnan.”

volvo_xc_coupe_3_medium

Az SPA platform nyújtotta magas szintű biztonság és kompaktság bemutatására szánt három autó második tagja igazán impozáns jelenség, és emellett képességei is sokra predesztinálják. Ugyan szoros kapcsolatban áll korábban bemutatott testvérével, a magasabb felépítés, az új motorháztető és övvonal, a 21 colos keréktárcsák, a hangsúlyozottabb kerékívek és a szélesebb tetővonal mind-mind az újdonság robosztusságát hivatott fokozni, miközben az autó továbbra is sportos jelenség maradt.

A csúcstechnológiájú sportfelszereléseket tartalmazó autó formaterve egyébként teljes mértékben a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt. A tervezők modern értelmezést adtak a városi terepjárókon megtalálható elemeknek, mint az oldalsó díszlécek és védőlemezek, melyeket jobban integráltak az autó formatervébe. A T alakú LED-es első lámpák közötti „lebegő” hűtőrács, a Volvo új formanyelvét követő hátsó világítótestek és a motorháztető rajzolata mind azt kívánják bemutatni, hogy a jövőben milyen egyértelmű ismertetőjegyei lesznek a svéd márka autóinak.

volvo_xc_coupe_6_medium

Ingenlath úr arról is beszélt, hogy a biztonság élvezetes is lehet, nem csak unalmas: „A védettség jó érzés. A megfelelő felszerelés – ez esetben az autó – lelki nyugalmat és magabiztosságot teremt. Ennek köszönhetően a vezetés és a kaland minden részletében élvezetessé válik.” Emellett elmondta azt is, hogy mennyi hasonlóságot várhatunk majd az új XC90 esetében: „Valamelyest közelebb vitt bennünket a Concept XC Coupe a teljesen új XC90-hez. Mondanom sem kell azonban, hogy a három sorban hétüléses modell nagyobb és teltebb külsővel rendelkezik majd, mint ez a mostani négyüléses.”

Hogy mikor láthatjuk majd a koncepció-trió harmadik tagját, és az milyen szegmensbe fog majd illeszkedni, egyelőre nem tudni, de azt elmondhatjuk, hogy a Volvo az eddig sokak által kissé unalmasnak titulált formatervét úgy tudta izgalmasabbá tenni, hogy közben mit sem veszített eleganciájából és hagyományaiból. Mi mindenesetre nagyon várjuk az új generációs szériagyártású modelleket.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés