Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztosan lesz elektromos BMW-Toyota sportautó

Garázs

Biztosan lesz elektromos BMW-Toyota sportautó

Immáron hivatalosan is megerősítésre került, hogy a BMW és a Toyota közös elektromos gyermeke egy sportautó lesz.

A bajorok és a japánok finoman szólva is ráharaptak az elektromos járművek fejlesztésére, gyártására. A BMW a japán társakhoz hasonlóan egészen komolyan gondolja az új vonalat, és ennek első igazi zászlósa az i3 elektromos autó volt, mely a vártnál nagyobb sikert aratott.

A BMW és a Toyota kapcsolata azonban nem új keletű, de a szoros együttműködésnek hála mindketten nagy léptekkel haladnak előre az elektromos autózás fejlődésében. Az érdek közös, még akkor is, ha valahol egymás riválisai is. A hivatalos tájékoztatás szerint ez a „házasság” eddig is nagyon sikeres volt, ám a gyártók előjárói még fényesebb jövőt jósolnak.

BMW-i8_2015_800x600_wallpaper_01

A BMW marketingosztályának főnöke, Ian Robertson nagyon pozitívan nyilatkozott és elsősorban az akkumulátorok kapacitásának és hatékonyságának fokozását emelte ki. A fejlesztői csoport a háttérben egy  sportautón is dolgozik, ami természetesen a két gyártó közös gyermeke lesz. Egyelőre csak ennyit tudni, de azt pletykálják, hogy az alapot a Toyota GT86-os modellje jelentheti.

Robertson azonban hozzátette, ez a bizonyos BMW-Toyota sportautó még messze van attól, hogy megmutassa magát, de a szakemberek már dolgoznak rajta. A fejlesztési idő akár további 2-3 évig is eltarthat, ám addigra az elektromos autógyártás messze előrébb fog tartani, mint most.

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés