Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezik a konnektoros hibrid a Renault-tól

Garázs

Érkezik a konnektoros hibrid a Renault-tól

A francia gyártó 2015-ben egy újabb különleges modellt dob piacra, melyről egyelőre nem sokat tudhatunk, de annyi bizonyos, hogy egy konnektorról tölthető hibridről van szó.

A Renault aktívnak számít az elektromos autók piacán, miközben a háttérben újabb és újabb modelleken dolgozik. A franciák most úgy döntöttek, hogy a hibridek piacát is megcélozzák és a következő esztendőben egy konnektorról tölthető verziót is bemutatnak.

Egyelőre nem ismerjük a „titokzatos” modell pontos technikai paramétereit, de annyi bizonyos, hogy az autó a Clio méreteit kapja meg. Remi Bastien, a Renault kutatásokért felelős részlegének vezetője a hivatalos nyilatkozatában elmondta, valóban dolgoznak egy benzines egységgel felszerelt konnektorról tölthető hibriden, aminek az átlagfogyasztása 2 liter lehet 100 kilométeren.

2013_03_Renault-ZOE-blue-by-the-sea

Az eredeti tervek szerint az új Renault a következő év márciusában megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon mutatkozik majd be. Ez a bizonyos modell természetesen nem lesz végleges, de tükrözni fogja a sorozatgyártású verzió formáit, így az autó szinte biztosan elérhető lesz a nagyközönség számára.

A Renault azonban a fő hangsúlyt az elektromos autóhálózatának fejlesztésére fekteti, így az új technológiáknak köszönhetően a Zoe névre hallgató típus 2020-ra egy feltöltés mellett több mint 400 kilométert tehet meg. Ez jelenleg körülbelül 200 kilométeres hatótávolságot jelent.

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés