Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az új Nissan Note

Garázs

Itt az új Nissan Note

Genfben mutatkozik be a Nissan Note új generációja. A Ford Fiesta a célpont.

Nekimegy a népszerű kisautóknak a Nissan: egyterű helyett ferdehátúként pozícionálja a Note következő generációját, de az autóban így is megmarad az emelt vezetői pozíció és a könnyen variálható belső tér. Ahogy arra számítani lehetett, a formatervet a tavalyi Genfi Autószalonon kiállított Invitation tanulmány inspirálta, az autó Japánban már piacra is került.

Az európai változat azonban kissé különbözik a japántól: új hűtőrácsot és motorháztetőt kapott, belevasaltak egy extra karaktervonalat, valamint új üléseket és műszerfalat szereltek az utastérbe. Egyedi a hangolás is, az európai igényeket tartották szem előtt.

Három motorral indul az értékesítés: az 1,2-es benzines 80 lóerős, legnagyobb nyomatéka 110 Nm. A motor kompresszoros változata 98 lóerőt és 142 Nm-t tud, az ismerős 1,5-ös dízel 90 lóerős kiadásban lesz megvásárolható. Alapáron ötfokozatú kézi váltó jár, a fokozatmentes CVT minden motorhoz rendelhető. Az extralista jelentősen kibővül, akár balesetmegelőző rendszerrel is rendelhető a kisautó, amely kategóriája egyk legbiztonságosabbja lesz.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés