Connect with us

technokrata

Hibrid SUV a Volkswagentől

20130116223207.jpg

Garázs

Hibrid SUV a Volkswagentől

A Detroitban bemutatott CrossBlue tanulmányt a Tiguan és a Touareg közé pozícionálja a Volkswagen.

Eddig is volt egyterűs jellegű crossovere a Tiguan és a Touareg közötti résben a Volkswagennek, de a Chrysler-alapú Routan nem volt igazán népszerű. A helyére egy új SUV léphet, de még nem biztos, hogy a Detroitban kiállított CrossBlue tanulmányból lesz is valami.

Az autót kifejezetten az amerikai piac számára fejlesztették, alapjait a moduláris MQB platform adja. A tanulmány 4986 milliméter hosszú, 2014 milliméter széles és 1732 milliméter magas, még a prémiumkategória felé tolt Touaregnél is nagyobb.

A tanulmányban hat különálló ülés található, de a szériaváltozatban biztosan hagyományos, háromszemélyes hátsó pad lesz. A harmadik üléssor mögött még 335 literes csomagtartó rejtőzik, ötüléses üzemmódban 812 literes a raktér. Az anyósülés lehajtása esetén akár 3,11 méter hosszú tárgyak is szállíthatók az autóval. A CrossBlue dízel-hibrid hajtást kapott, 190 lóerős, kétliteres TDI Clean Diesel motort párosítottak egy 54 lóerős első, illetve egy 114 lóerős, hátsó tengelyt hajtó elektromotorral. A rendszer együttes teljesítménye 305 lóerő, legnagyobb nyomatéka 700 Nm.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle