Connect with us

technokrata

Aerodinamikai mestermű az új Mercedes

20130114134441.jpg

Garázs

Aerodinamikai mestermű az új Mercedes

A Kecskeméten készülő új Mercedes-Benz CLA légellenállási együtthatója (0,23) világrekordot jelent.

Már számtalan fotón látható volt a Mercedes-Benz Kecskeméten készülő kompakt szedánja, a CLA, Detroitban végre minden hivatalos adatot nyilvánosságra hoztak róla. A gyártó a kupés kialakítás miatt kategóriateremtőként emlegeti a kompakt szedánt, amelynek padlólemezét az A és B osztály alatt található MFA platform adja.

A CLA 4630 milliméter hosszú, a C osztályon 38 milliméterrel nyújtózik túl. Tengelytávolsága 2700 milliméter, ez 61 milliméter kevesebb annál, mint amit a C osztály kínál. A stílusos CLA 1438 milliméter magas, szélességét tükrökkel együtt adták meg, ez 2032 milliméter. Az autó fejlesztésénél kiemelt szerepet kapott az aerodinamika, ennek is köszönhető a 0,23 értékű légellenállási együttható (BlueEfficiency 0,22), amely világrekordot jelent a szériagyártású autók között.

Amerikában egyetlen, kétliteres turbós benzinmotorral lesz kapható a CLA, Európában az összes, az A és B osztályból ismert motort megkapja. A csúcsmodell a CLA 45 AMG lesz, amelybe a kétliteres turbómotor 350 lóerős változata kerül 450 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Hatalmas panorámatetővel, fáradtságérzékelővel és radaros ütközésmegelőző rendszerrel is rendelhető a CLA, amely Detroitban még nem, csak a kedden kezdődő berlini Mercedes-Benz Fashion Weeken lesz először látható élőben. Az európai változat motorkínálatáról is holnap várható bővebb információ.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp