Connect with us

technokrata

Kegyetlenül megbüntetik a sárgán áthajtókat

20130103082821.jpg

Garázs

Kegyetlenül megbüntetik a sárgán áthajtókat

Fejtörést okoznak az új évvel életbe lépett közlekedési szabályok Kínában.

A közlekedési lámpáknál való új forgalmi szabályok szerint az autósok mostantól nemcsak a piros, hanem már a sárga jelzésnél kötelesek megállni, ellenkező esetben a piroson való áthajtáshoz hasonló összeget kénytelenek megfizetni, és magas számú büntetőponttal is sújtják őket.

A szigorítás komoly elégedetlenséget okoz az autósok körében, akik a kínai interneten arra kérdeznek rá: mi értelme van a három színű jelrendszernek, ha a piros és sárga lámpa “megsértése” is ugyanolyan súlyú szabálysértésnek számít ezentúl.

Sokan aggodalmuknak adnak hangot, mondván, igen nehézkes és veszélyes is a hirtelen fékezés a zöldről sárgára való lámpaváltásnál. Hasonló kritikával élt még a hivatalos Hszinhua hírügynökség is, amely a Sina mikroblogon a fizikus Newtont és annak első törvényét idézve a mozgásban lévő test hirtelen lefékezésének nehézségeire emlékeztetett, a szabályozást pedig ésszerűtlennek, a fizika törvényeivel ellentétesnek nevezte. Az új előírások miatt szerdán már balesetek is történtek – számoltak be az internetes közösség tagjai. A hatóságok ugyanakkor megvédik az új szabályozást, mondván, az a balesetek számát csökkentheti.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp