Connect with us

technokrata

Baj van a kisbuszok biztonságával

20121213081557.jpg

Garázs

Baj van a kisbuszok biztonságával

Az Euro NCAP legújabb tesztje nem fest túl rózsás képet a személyszállító kisbuszokról.

Kíváncsi volt a személyszállító kisbuszok biztonságára a független Euro NCAP, legfrissebb tesztjéhez új módszereket is kidolgozott. Ezeknek köszönhetően jobban sikerült szimulálni a való életben bekövetkező baleseteket.

A teszt alapján megállapította az Euro NCAP, hogy a kategória nem elég biztonságos. Felszólította a szervezet a gyártókat, hogy több biztonsági extrával dobják piacra kisbuszaikat, a törvényalkotókat pedig arra kérte, hogy szigorítsák a kisbuszok töréstesztjeire vonatkozó előírásokat.

Mivel a négy tesztelt modell egyike, a Fiat Scudo francia gyártók logóival is kapható, a háromcsillagos eredmény a Peugeot Expertre és a Citroën Jumpyra is vonatkozik. A trióhoz hasonlóan háromcsillagos eredménnyel zárt a Hyundai H-1 is, a Renault Trafic azonban mindössze két csillagot kapott az Euro NCAP-től. Egyetlen ötcsillagosként a Ford Transit Custom távozhatott a tesztről, a modell magasan riválisai fölé emelkedett. Felnőttvédelme 84 százalékos, miközben a második legjobb eredmény 59 százalék volt a teszten.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek