Connect with us

technokrata

Itt az új Skoda Octavia

20121212091632.jpg

Garázs

Itt az új Skoda Octavia

Sokat vártunk rá, de végre megérkezett. Itt vannak az első fotók a Skoda Octavia harmadik generációjáról.

Befejezte a nagy titkolózást a Skoda, és nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotókat és adatokat az Octavia új generációjáról. A márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozó autó pontosan olyan, amilyennek a korábban kiszivárgott számtalan kémfotón megismerhettük, front része nem teljesen olyan, mint a Rapidé. Az Octavia hátsó részén evolúció történt revolúció helyett, a korábbi megjelenést csiszolták tovább.

Az új Octavia alatt is a moduláris MQB padlólemez található, az újdonság kilenc centivel hosszabb (4659 mm) elődjénél. A szélesség 45 milliméterrel nőtt (1814 mm), a tengelytávolságon (2686 mm) 108 millimétert nyújtottak. Az Octavia maradt kompakt kategóriás, bár több előzetes hír is arról szólt, hogy az új modellt a Ford Mondeo és Opel Insignia riválisaként pozícionálja a gyártó. A kabin 1782 milliméteres hosszúsága azonban “a kompakt osztályban” számít kategóriaelsőnek a sajtóanyag szerint, ahogy az 590 literes csomagtartónál sincs nagyobb.

A korábbinál jobb minőségű és látványosabb az új műszerfal és középkonzol. Skodában először jelenik meg adaptív tempomat és táblafelismerő rendszer a Traveller Assistant csomag tartalmaként. Újdonság az intelligens fényszóróasszisztens, illetve a vezetési mód kapcsoló, amellyel egy mozdulattal változtatható az autó karakterisztikája.

Összesen nyolc turbós benzines és dízelmotorral indul a forgalmazás jövő tavasszal, ezek mind ismerősek lehetnek a Volkswagen-konszern kínálatából. Alapmotor az 1,4-es TSI lesz 122 lóerővel, a legkisebb dízel 1,6 literes. Utóbbi GreenLine csomaggal 110 lóerős, átlagfogyasztása pedig 3,4 liter/100 km. Hatfokozatú manuális, illetve DSG váltóval rendelhető az autó, készülnek 4×4-es változatok is. Az új RS-be ugyanaz a kétliteres turbómotor kerül majd, amely a jövőre bemutatkozó új Golf GTI-be is.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek