Connect with us

technokrata

560 lóerős Audi-kombi sportos apukáknak

20121205081912.jpg

Garázs

560 lóerős Audi-kombi sportos apukáknak

Az Audi elkészült az új RS6 kombival, az autó 560 lóerős motort kapott.

Leleplezte új szuperkombiját az Audi, a sportos családi modell az RS6-osból készült. A korábbi modell ötliteres, duplaturbós V10-es motorja átadta a helyét egy duplaturbós, négyliteres V8-asnak, amely többek között az Audi S8-asban és a Bentley Continentalban is dolgozik.

A motor csúcsteljesítménye 560 lóerő, legnagyobb nyomatéka 700 Nm. Ebben a motorban is megtalálható a hengerlekapcsoló technológia, vagyis alacsony terhelésnél csak négy henger dolgozik a nyolcból. A motorhoz nyolcfokozatú automata váltó és összkerékhajtás kapcsolódik, 100 km/órás tempóra 3,9 másodperc alatt gyorsul az autó. 0,4 másodperccel jobb ez az idő, mint a BMW M5 szedán adata, a Lamborghini Gallardo LP560-4-től is csak két tizeddel marad el.

Elődjénél 100 kilóval könnyebb az új kombi, amelynek hűtőrácsán ott virít a legendás Quattro-logó. A karosszéria húsz százaléka alumíniumból készült, az átlagfogyasztás 9,8 liter. Az autóban két különálló hátsó ülést alakítottak ki, a hagyományos háromszemélyes pad opciós. Az értékesítés jövőre kezdődik.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek