Connect with us

technokrata

Koncepciót váltott az új Toyota RAV4

20121129093123.jpg

Garázs

Koncepciót váltott az új Toyota RAV4

Sokkal hosszabb elődjénél a Los Angelesben bemutatott új RAV4. A családi jelleget erősítette a Toyota.

Noha az új Toyota RAV4-ről már a Los Angeles-i Autószalon megnyitója előtt kiszivárogtak képek, a technikai adatok csak a kiállításon derültek ki. A kompakt SUV-k kategóriáját megteremtő autó már negyedik generációjánál tart, de a szabadidő-autós helyett ezúttal inkább a családi jelleget domborították ki.

Jóval méretesebb lett a karosszéria, az adatlapon immár 4,57 méteres hosszúság szerepel. Az új RAV4 20,5 centiméterrel hosszabb elődjénél, a 25 milliméterrel csökkentett magasság még jobban kiemeli ezt a változást. A szélesség 30 millimétert nőtt, így vállban és térdben is szellősebb az autó. A csomagtartó 100 literrel lett nagyobb.

A kétliteres benzinmotor 151 lóerős (és takarékosabb) az új modellben, hatfokozatú kézi vagy fokozatmentes CVT-váltóval rendelhető. Újdonság egy kétliteres, 124 lóerős dízel, amely fronthajtással és kézi váltóval az európai alapmodell lesz. A 2,2 literes dízel 150 és 177 lóerős változatban rendelhető. A Toyota a vezetési élmény növelése érdekében az opciós 4×4-es rendszert is átdolgozta. A RAV4-ben is megjelentek a Toyota modern vezetéstámogató megoldásai, köztük a sávtartó- és holttérfigyelő asszisztens. Az értékesítés jövő nyáron indul.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek