Connect with us

Évi 400 ezret költenek autóra a magyarok

20121108215014.jpg

Garázs

Évi 400 ezret költenek autóra a magyarok

Átlagosan havi 33 ezer forintba kerül ma Magyarországon egy személygépjármű fenntartása.

A Generali október végén elkészült, 1200 fős reprezentatív kutatásából kiderült, hogy átlagosan havi 32 921 forintba kerül egy gépjármű fenntartása Magyarországon. Minden felmerülő kiadás, a benzinköltségtől kezdve a biztosításokon át az esetleges javításokig szerepel ebben az összegben, a fővárosi és vidéki autósok kiadásai között azonban jelentős különbségek vannak. A budapesti lakosoknál és a felsőfokú végzettségűeknél havi 40 ezer forint feletti kiadás jellemző.

A kutatás során arra is keresték a választ, hogy milyen típusú sérülések érik leggyakrabban a gépjárműveket, akár parkolás, akár a közlekedés során. Minden második válaszadónak már megkarcolták az autóját, négyből egy autós ütközött másik járművel, de tíz százalék felett volt azoknak az aránya is, akiknek már feltörték a gépkocsiját. A megkérdezettek 6,4 százaléka mondta azt, hogy okoztak már sérülést gépjárművében az extrém időjárási jelenségek.

A budapesti adatok ezen a téren is kiugróak voltak: a fővárosi autósok húsz százalékának törték már fel az autóját, ráadásul tízből négyen már ütköztek másik járművel. A Generali szerint a kutatás egyik legmeglepőbb adata az volt, hogy országosan csupán a megkérdezettek húsz százaléka mondta azt, hogy soha, semmilyen sérülés nem érte még a járművét, ez az adat pedig mindössze tíz százalék volt a budapesti autósok esetében. A gyakori sérülések ellenére mindössze a megkérdezett autósok 26,4 százaléka rendelkezik casco biztosítással.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom