Connect with us

technokrata

Volkswagent, BMW-t és Opelt importál a magyar

20121004130632.jpg

Garázs

Volkswagent, BMW-t és Opelt importál a magyar

A harmadik negyedévben ismét élénkült a hazai használtautó-piac.

Az időszak során elkelt használt autók összértékének változását mutató használtautó-index 2,8 százalékponttal áll magasabban, mint a második negyedév végén. A hasznaltauto.hu internetes hírportál tájékoztatása szerint a lassan növekvő újautó-eladások miatt lecserélt autók mellett egyre érezhetőbben élénkíti a piacot a behozott használt járművek számának folyamatos növekedése is. A használtautó-import több mint harmadát három márka, a Volkswagen, a BMW és az Opel tette ki.

Szemes Árpád, a hasznaltauto.hu ügyvezetője közleményükben kiemelte: “miközben úgy tűnik, a használt személyautók átlagára a másfél millió forintos szint körül stabilizálódik, a harmadik negyedévben ismét valamivel több használt jármű cserélt gazdát, mint az előző időszakokban”.

A piacot egyre nagyobb mértékben befolyásolja a használt autók importja. Miközben 2010-ben az eladások teljes mennyiségének alig négy százalékát tették ki a behozott személygépkocsik, az idei év első kilenc hónapjában ez az arány már 11,6 százalék volt. Az év hátralévő részében az ismét emelkedő árfolyamok szabhatnak gátat az import további bővülésének, a piac egészét tekintve pedig a gyenge kereslet korlátozhatja az index további emelkedését – olvasható a közleményben.

Az idei év első kilenc hónapjában 84 százalékkal több autót hoztak be Magyarországra, mint egy évvel korábban. Egyrészt az újautó-eladások továbbra is igen alacsony szinten, évi 50 ezer körül mozognak, így továbbra is nagyon alacsony a néhány éves belföldi autók kínálata. Másrészt az év eleji, a regisztrációs adót érintő kedvező változások az év során erősödő forintárfolyammal párosultak, ami előnyösebb áron tette elérhetővé a külföldi használt autókat.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák