Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyliteres motor az új Ford Mondeóban

Garázs

Egyliteres motor az új Ford Mondeóban

Új adatokat hozott nyilvánosságra a Ford a Mondeo következő generációjáról. Minimotort kap.

Már a Párizsi Autószalon előtt, az amszterdami Go Further rendezvényen leleplezte a Ford a Mondeo következő generációját, amely nagyrészt megegyezik az Egyesült Államokban Fusion néven forgalmazott modellel. Európában ötajtósként és kombiként is elérhető lesz, a holland városban ezeket a verziókat és az utasteret is megmutatta a gyártó. A kabin a korábbinál letisztultabb és elegánsabb kezelőszerveket rejt.

Az új Mondeo tengelytávja az elődhöz hasonlóan 2850 milliméteres, a platformot nem cserélték le, csak módosítottak rajta. Nőtt viszont a sportosabbra szabott karosszéria hossza, 4731 helyett 4869 milliméteres. Jelentős változást jelent az új hátsó futómű, amely továbbra is multi-link kialakítású, de alaposan áttervezték. Az alkalmazott megoldások ahhoz hasonlóak, amelyeket az Audi és BMW is használ hátsó futóműveinél, ez sportosabb vezetési élményt sejtet.

Az új Mondeo nagy újdonsága, hogy a világ első középkategóriás autójaként egyliteres, háromhengeres alapmotort kap. A kis turbó 125 lóerős, 170 Nm csúcsnyomatékú (túltöltéssel 200 Nm) változatát kapja a Mondeo, a motor a 120 lóerős 1,6-os helyére kerül. A kínálat többi részét a Ford ismert motorjai adják, de készül konnektoros hibrid is Energi néven. Ebben a változatban kétliteres, 185 lóerős Atkinson ciklusú benzinest párosítanak villanymotorral és lítium-ion akkumulátorral, 2014-2015-ben érkezhet.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés