Connect with us

technokrata

Külföldi tolongás a magyar használt autókért

20120718103117.jpg

Garázs

Külföldi tolongás a magyar használt autókért

Nagy mennyiségű használt autót vásároltak külföldről az elmúlt időszakban az autókereskedők.

A korábbi években megfigyelhető volt, hogy a hazai használtautó-kínálat szűkülő lehetőségei miatt egyre több autót hoznak be külföldről a magyarországi kereskedők és magánszemélyek egyaránt. Az elmúlt évben összesen 31 313 gépkocsit importáltak hazánkba, amely azért jelentős, mert ez a mennyiség megközelítette az újautók forgalomba helyezési számát.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az autók behozatala mellett 2011-ben jelentős mennyiségű használt gépkocsi hagyta el az országot. A hivatalosan bejelentett eladások összesítései azt mutatják, hogy a tavalyi év során 9851 kocsit vittek határon túlra a kereskedők, összességében 7,9 milliárd, átlagosan 882 391 forint értékben. A magyar használt autók legnagyobb felvásárlójának Szerbia és Németország mutatkozott.

Az előbbi ország kereskedői inkább az olcsóbb és idősebb gépkocsikat keresték, átlagosan a 300-500 ezer forintos autókat vitték. Németországból a kétmillió forint feletti kocsikat vásárolták, de előfordult tízmillió forint fölötti tranzakció is.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek