Connect with us

Balesetveszélyesek a rózsaszín autók

20120718102541.jpg

Garázs

Balesetveszélyesek a rózsaszín autók

Nappali körülmények között rózsaszín autókkal történik a legtöbb baleset. A narancssárga biztonságos.

Egy közelmúltban publikált nemzetközi tanulmányban 17 év baleseteinek elemzése alapján összeállítottak egy listát arról, hogy milyen színű autókat érte a legkevesebb, illetve legtöbb baleset az utakon. A felmérés szerint az egyik legbiztonságosabb szín a fehér, ugyanis az különbözik legjobban környezetétől. Ezáltal jobb az észlelhetősége, és így kevesebb balesetet szenvednek a fehér autóban utazók. Az is fontos, hogy melyik napszakban vezetünk a legtöbbet, az adatok szerint ez is befolyásolja a biztonságos közlekedést.

A felmérés alapján nappali környezetben a legbiztonságosabb szín a narancssárga, míg a legveszélyesebb a rózsaszín. Előbbinek 11 százalékkal kevesebb, míg utóbbinak 19 százalékkal magasabb az esélye arra, hogy balesetet szenvedjen, mint a fehér járműveknek. Éjszaka is a narancssárga autókat kerüli el leginkább a baj, 23 százalékkal kisebb eséllyel éri őket kár, míg a legnagyobb veszélynek a piros és aranyszínű járművek vannak kitéve, mindkét esetben 10-10 százalékkal valószínűbb, hogy baleset éri őket, mint a fehér autókban ülőket.

A Generali kimutatása alapján Magyarországon az ezredforduló környékén a legnépszerűbb szín magasan az ezüstmetál volt. Ez a tendencia még ma is tükröződik a társaságnál biztosított gépjárműállományban. A biztosítótársaság adatai szerint az ügyfeleik körében a leggyakoribb szín a szürke, illetve a metálszürke. Ezt követi a fekete, a kék, a piros illetve a fehér.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom