Connect with us

Új szedán és számozási rendszer a Peugeot-tól

20120524162225.jpg

Garázs

Új szedán és számozási rendszer a Peugeot-tól

Bejelentette az új 301-es szedán érkezését a Peugeot, amellyel új számozási rendszer is debütál.

Nyolcvan év után új számozási rendszert vezet be a Peugeot, a frissítés valójában nem túl jelentős. Az eddig ismert jelölésekhez hasonlóan középen marad a(z egy vagy két) nulla, az utolsó számjegy azonban minden esetben, modellváltások után is 8-as lesz a nyugati-európai és 1-es a fejlődő piacokra szánt modellek esetében. Az első számjegy továbbra is a kategóriát jelzi.

Az új jelölési rendszer egy új kompakt szedánnal, a 301-essel debütál, a négyajtóson az új 208-as egyes formai elemei fedezhetők fel. Az autó 4,44 méter hosszú, tengelytávja 2,65 méteres, a franciák szerint kategóriája élmezőnyéhez tartozó hátsó lábteret kínál. Csomagtartója 506 literes, így reális alternatívája lehet a Renault Fluence-nek és Dacia Logannak.

A futómű hangolása során figyelembe vették, hogy a fejlődő piacok útviszonyai olykor hagynak némi kívánnivalót maguk után, a 301-es strapabíró lesz. A 208-assal való rokonságra utal a motorkínálat is: az 1,2-es, 71 lóerős háromhengeres benzines kézi vagy robotizált váltóval is rendelhető lesz, de 1,6-os 115 lóerős benzines és 1,6-os 92 lóerős dízel is kapható lesz. Az opciós listán több extra, köztük digitális klíma is megjelenik.

A 301-es a spanyolországi Vigóban készül, forgalmazása november 1-jén Törökországban kezdődik, ezután eljut Görögországba, Oroszországba, Ukrajnába, Észak-Afrikába, a Közel-Keletre és Latin-Amerikába is, de Közép- és Kelet-Európa sem marad 301-es nélkül.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom